Hva er årsaken til Boost Spikes?

Et vanlig problem med turbomotorer er en plutselig økning i ladetrykk når turbo utgangspunktet spoler. Dette er kjent som boost spike. Noen boost skyter bør forventes med hver turbo søknad på grunn av turbo trykkutlignings henhold plutselig akselerasjon. Imidlertid kan overdreven boost spike, som er mest vanlig på modifiserte turbomotorer, skade turbo og andre motordeler. Av denne grunn bør boost pigg bli diagnostisert så snart som mulig. Skadet turbolader

En skadet turbolader enhet er en grunn til å øke toppene. Hvis turbo akselen eller lagrene er slitt, vil turbo hjulet spole inkonsistent. Dette kan føre til plutselige boost pigger, samt en inkonsekvent peak ladetrykk. Et annet problem som fører boost spikes er en feil turbo wastegate. Den wastegate tillater overflødig eksosgassen for å omgå turbolader under akselerasjon. Dersom wastegate våren eller aktuator feil, kan det gi rom for inkonsekvent eksos strømme inn i turboladeren. Dette vil føre boost pigger og /eller lav peak ladetrykk.
Intercooler Piping Leak

trykkluft fra turboladeren blir sirkulert gjennom intercooler system og piping før den kommer inn i motoren. En løs intercooler rør eller annen lekkasje vil tillate en betydelig mengde ladetrykk å unnslippe systemet. Siden turbo trykket er konstant overvåket, vil turboladeren prøve å kompensere for denne lekkasjen ved å produsere økt ladetrykk. Inkonsekvensen i ladetrykk iboende når et løft lekkasje er tilstede vil føre til at ladetrykket til pigg og hold inkonsistent.
Boost eller Vacuum Lekkasje

Akkurat som med en intercooler lekkasje, vil et løft eller vakuum lekkasje i noen annen del av turboladeren systemet føre til øke lekkasjer oppstår. Den turbo systemet har en rekke vakuum linjer koblet gjennom ulike komponenter for å overvåke og utjevne ladetrykk. Hvis disse linjene er skadet eller frittliggende, øke lekkasjer og skyter vil skje. Boost lekkasjer på andre steder vil også føre til øke toppene. Vanligste stedene for boost lekkasjer for å utvikle er noen komponenter som har gummipakninger eller tilbehør, som for eksempel motoren spjeldhus og inntak manifold.
Andre årsaker

På øverste intercooler røret er en blow-off ventil, som frigjør overflødig ladetrykk fra turboen systemet når motoren gass løftes. Blow-off ventiler har en aktuator slik at enheten kan åpnes og lukkes riktig under ladetrykk. Hvis denne aktuatoren er skadet eller feil innstilt, øke lekkasjer og øke toppene kan forekomme. Hvis du har en ettermarkedet boost controller installert på systemet, kan det være kilden til boost skyter. En feil installert eller lekker boost controller vil føre til øke toppene.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68133.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer