Hva gjør My Car vibrere når jeg slutte?

Bil vibrasjon under bremsing er forårsaket av forvrengte eller alvorlig sporete skivebremser rotorer. Vibrasjon eller risting følelse inne i hytta er et resultat av de pulserende bremseklosser som de beveger seg i løpet av de slitte rotorer. Denne vibrasjonen indikerer bremsene ikke fungerer effektivt, og du bør ha bremsene umiddelbart inspisert for reparasjoner. Diagnose

Vehicle vibrasjon kan merkes når man bremser ved høye hastigheter og ved lave hastigheter før en død stoppe. Vibrasjon følte i rattet eller i front av hytta kan indikere fordreining av front rotorer spesielt. I motsetning feiljustert dekk, som forårsaker vibrasjoner i rattet uten bremsing, bruk av vridd rotorer forårsake vibrasjoner bare når bremseklossene komme i kontakt med vridd rotoren.
Årsaker

Den mest sannsynlige årsaken til vibrasjon under bremsing er en skjev rotor. Warped rotorer er forårsaket av ekstreme endringer i temperatur (for eksempel en rask bevegelse kjøretøy på vei ut av motorveien og kjører gjennom en vanndam og deretter bremser), og ved normal slitasje påført av bremseklossene. Når bremsene brukes, klemmer bremsekalippernes bremseklossene mot rotoren, som slår i samme hastighet som hjulet. Bremseklossene vibrere mot bøylen når de treffer vridd rotor, forårsaker risting eller pulserende følelse inne i kjøretøyet.
Betydning

Vibrasjon mens brems er vanligvis et tegn på at bremsesystemet fungerer ineffektivt. Dette betyr at systemet allerede er skadet eller opplever for tidlig degradering. Ekstremt slitte bremseklosser --- pads sliping metall mot metall på rotoren --- kan bar skadelige spor i rotorene. Hvis venstre i forfall, kan dette føre til at anti-bremser til feil og kan hemme bilens fulle bremsekraft ved høye hastigheter. Rotorer skadet av slitte bremseklosser må reasfaltert eller skiftes for å opprettholde bilens sikkerhet.
Forebygging /løsning

I noen tilfeller kan det vridde rotor fikses ved resurfacing. Overflatebehandling oppnås ved maskinering overflaten av skiverotor til den er flat og glatt. Imidlertid, dersom rotoren er skadet eller vridd utover overflatebehandling reparasjon må rotoren skiftes ut. Den beste måten å forhindre rotoren warp er å regelmessig kontrollere og erstatte bremseklossene. De fremre bremseklosser er spesielt viktig å opprettholde, som de opprettholde betydelig mer slitasje over tid.
Tips

rotorer er bygget for å tåle betydelig kjørelengde, så med forsvarlig vedlikehold av bremseklossene, skal rotorer vare lenge. Hvis du hører en skrapelyd når man bremser, men føler ikke noe vibrasjon, ta i kjøretøyet ditt for en brems inspeksjon, så sannsynlig bremseklossene er utslitt. Hvis du går gjennom sett med bremseklosser ganske raskt, eller hvis du merker en rubbing støy, har en mekaniker inspisere bremsekalipere. Bøylen --- den mekanismen som presser bremsekloss mot rotoren --- ofte blir klissete og vil ikke trekke fra rotoren. Dette kan føre til overdreven bremseklosslitasjen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65024.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer