Symptomer på en Blown Gasket i en eksosmanifolden

Eksos manifold pakning hjelper forsegle unionen mellom eksosmanifolden og siden av motorens topplokk. I tilfeller der pakningen ikke installert riktig, eller manifold og pakning begynner å svekkes på grunn av alder, kan lekkasje. Når pakningen er "blåst", et slanguttrykk for pakning svikt, bør den byttes ut så snart som mulig. Avgjøre om en eksos manifold pakning har sviktet er lett å gjøre. Sight

blåst eksos pakning stikker ofte fra gapet mellom eksosmanifolden og topplokk. Visuelt undersøke området der manifold og hodet møtes. Hvis motoren er en V-6-eller V-8, sammenligne begge sider. Odds er, ikke alle pakninger, eller hver del av pakningen hvis det er en enkelt enhet, er blåst. Se etter biter av pakningen som stikker langt mer enn resten som vil indikere point of failure. Et annet avslørende visuelle tegn er sotet eksos som vil farge den siden av topplokket eller manifold. Disse flekkene vil likne flekker som oppstår inne i eksosrøret. Hvis hele området er skitten, rengjør den med motoren renere deretter bruke motoren for en dag eller to, som vanlig, før vi ser igjen. Følg denne flekken tilbake til utgangspunktet å finne den mislykkede pakningen.
Sound

Eksos og støy er utvist fra motoren ved høy hastighet, ned gjennom eksosmanifolden og inn eksosrør, der de passerer gjennom katalysator og lyddemper før du avslutter fra eksosrøret. Formålet med lyddemperen er å redusere hørbar lyd av avgassene som forlater motoren. I tilfelle din manifold pakningen er blåst, vil eksosen unnslippe ved forsegling mellom manifold og topplokk, noe som resulterer i et høyt smell eller pop støy hver gang sylinder branner. Denne støyen kan ofte forveksles med en motor knock. Den avslørende forskjell i de to lydene er de små susing som står foran og følger spratt støy. Hvis det susing er til stede, er sjansen stor for eksos manifold pakning har sviktet.
Scent

Formålet med katalysator er å nøytralisere noen av de farlige avgasser før de slippes ut i atmosfæren. Avgasser rømmer systemet før passerer gjennom katalysatoren har en sterkere lukt enn de som går ut av eksosrøret. Hvis sterke eksos lukt er til stede i motorrommet, inspisere eksos pakninger for å se om en eller flere har sviktet og er nå slik at de ubehandlede eksos å flykte inn i motoren også.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64660.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer