Eksos Leak Effects

Problemene forbundet med eksos lekkasjer varierer etter størrelsen på lekkasjen, har sin beliggenhet og hva slags drivstoff injeksjon system bilen. Selv om de fleste tror at eksos lekkasjer er litt mer enn en kilde til irriterende støy, er sannheten at de kan påvirke ytelsen, drivstofføkonomi, utslipp og presentere en fare for bilens passasjerer. Støy

Graden av støy forbundet med en eksos lekkasje varierer med beliggenheten. Generelt, vil støy fra en lekker eksos får høyere og skarpere med nærhet til motoren. En lekker skjerf vil trolig bare produsere en lav beklage, en lekker mid-pipe i katalysatoren vil produsere et høyt drone på motorvei-hastigheter, og en eksos manifold lekkasje vil avgi en uttalt rap som stiger med RPM.

kullosforgiftning

Singelen farligste aspektet ved en eksos lekkasje er kullosforgiftning. Denne fargeløs og luktfri gass er et biprodukt av forbrenning og, når den inhaleres, erstatter oksygen-transport hemoglobin i blodet. Den umiddelbare effekten av kullosforgiftning er kvalme, hodepine og oppkast, etterfulgt av slapphet, bevisstløshet og til slutt død. EPA har konkludert med at en av fem biler involvert i en ulykke kan ha forhøyede nivåer av karbonmonoksid i kabinen, som til slutt førte til at sjåføren til å bli uoppmerksom. Kullosforgiftning kan bli gjenkjent av en spylt hudfarge, og blodet som er en lys rød (nesten orange) i fargen.
Resultatutvikling
p Hvis bilen din ble produsert etter 1995 og har en eksos lekkasje oppstrøms fra katalysator, deretter eksos lekkasje vil nesten helt sikkert føre til en reduksjon i ytelse. Dette kan skje fordi motorens oksygensensorer ikke mottar korrekt informasjon om motorens air-fuel ratio, noe som vil føre til at motoren injisere mer eller mindre drivstoff for å kompensere. Dette svekker motorens ytelse, spesielt i lav-RPM band.
Fuel Economy

ytelsen nedgangen skyldes en altfor rik drivstoff tilstand vil kreve sjåføren å bruke en tyngre fot under kjøring, noe som vil uunngåelig føre til en reduksjon i drivstofforbruk.
Katalysator Meltdown

Katalysatorer bruke en matrise av metall for å forvandle un-brent drivstoff inn mindre skadelige stoffer, men kan bare takle så mye. For mye drivstoff i eksosen vil føre til at omformer interne temperaturen til å stige over 500 grader, smelter og cracking sin interne matrise. Denne tilstanden kalles "converter smelte ned" og kan være svært farlig. En overopphetet converter kan enkelt flash-antenne noen omkringliggende brennbare stoffer, som for eksempel olje, girolje og fett.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64659.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer