Symptomer på en sprukket hodet på en Ford Taurus

Ford Taurus motorer er generelt pålitelige enheter, men mange lider av en alvorlig feil. Fordi de støpte og base parring overflater på eldre aluminium hoder (1992 gjennom 1995 3.8L V6s og 1996 gjennom 2000 3.0L V6s) pleier å være tynn, er de utsatt for sprekkdannelser når de overopphetes. Symptomene på en sprukket hode og en blåst pakning er like, og det er ofte vanskelig å skille mellom de to. White Smoke

En av de vanligste avslørende tegn på en sprukket hodet er hvit røyk kommer fra eksosrøret, som faktisk er damp forårsaket av en intern vannlekkasje. Noen mengden hvit røyk vil indikere enten en sprukket hodet eller blåst pakning, avhengig av hvor sprekken oppstått.
Oil Smoke

Blå røyk kommer fra eksosrøret som lukter som brennende olje indikerer vanligvis en sprekk i hodet. Dette er spesielt vanlig på fire ventiler per sylinder biler (16 ventil firere, 24 ventiler V6S og SHO v8s), som kan sprekke langs ventilførere og la oljen å lekke. På V6 biler, kan dette også tyde på en blåst inntak manifold pakning.
Vann i oljen

Mange hodet sprekker vil føre til cross-over mellom olje og kjølevæske. Som olje stiger til toppen, tenderer det til å hope seg opp i radiatoren og er ofte synlig når hetten er fjernet. Du må vente til etter at bilen kjøles ned for å se etter dette som oljen kan gi emulgering når motoren er i gang.
Misfiring

Et sprukket topplokk vil nesten alltid føre til en slags sylinder feiltenning, noe som skaper risting på tomgang og tap av makt under cruise og akselerasjon. Ved å rive av motoren ned, er en sikkert tegn på en sprukket hode ett eller to tilstøtende sylindere eller stemplene som er vesentlig renere enn de andre. Lekker kjølevæske blir til damp i brennkammeret, noe som gjør en fin jobb med å fjerne lakk fra de berørte sylindere.
Kjøling Gasser

Avhengig bestemt år av Taurus og beliggenheten av sprekken, kan avgassene akkumuleres i kjølesystemet. Dette kan bli synlig diagnostisert ved å fjerne radiatorlokket og leter etter konstant boblende i kjølevæske, som kan eller ikke kan være ledsaget av lukten av eksos. Men i mange tilfeller eksos-til-kjølevæske sprekk er ikke store nok til å forårsake synlige bobler, og det er derfor noe velutstyrt butikk vil ha en gass analysator for å se etter den. Prosedyren innebærer tetting radiatorlokket av med en gass sensor og testing for tilstedeværelse av motorens utslipp.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64658.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer