Slik feilsøker Chevrolet Crank Akselposisjon Sensorproblemer

Chevrolet veivaksel sensoren er en elektro-magnetisk, hall effekt sensor. En hall effekt sensor består av en stasjonær elektro-magnet og en reluctor, som er en 2-tommers skjerm med høy metall parabolen. Sidene av denne tallerken er kuttet opp i segmenter med den bestemte avstand. Skålen eller reluctor, er montert på veivakselen og roterer for å posisjonere segmenter av reluctor foran sensoren. Som et reluctor stykke, som også kalles en polsko, passerer foran og i umiddelbar nærhet til sensoren, er en lukket krets fremstilt. Som polstykket beveger seg bort fra føleren, og etterlater et åpent rom mellom den neste polstykket, oppstår en åpen krets. Dens eneste funksjon er å skape 24X kvadrat signalbølger, eller pulser per omdreining. Dette signalet bølge blir sendt til motorstyringen datamaskin som, i sin tur, bruker denne signal til annen innsprøytningsmengden av drivstoff for feiltenning deteksjon og for drift av den ICM (tenning kontrollmodul) til tenning formål. Veivakselen sensoren er plassert enten bak Veivakselremskive eller på siden av blokken, avhengig av alder og modell Chevrolet. Du trenger
Waveform viewer scanner
Vis flere instruksjoner
en

Koble skanneren røde kabelen til 24X signal ledningen i den elektriske kontakten på veivaksel sensor for å sjekke for riktig signal mens starte motoren. Denne forbindelsen har tre ledninger. Ledningen til høyre på kontakten er 24X-signal wire, er sentrum ledning i bakken og ledningen helt til venstre er 12-volts forsyning wire. Koble den svarte kabelen til god jord.
2

Slå skanneren til bølgeform visning og dra motoren rundt. En høy rektangulær bølge skal vises i serie med jevn avstand når motoren svinger. Hvis ingen signal genereres, går du videre til neste trinn.
3

Koble den røde kabelen til den 12-volts forsyning wire, forlater bakken føre tilkoblet. Vri om nøkkelen og se etter 12 volt på denne ledningen. Hvis det ikke er strøm, sjekk sikringer og ledninger. Hvis det er 12 volt, skift ut sensoren.
4

Koble den elektriske kontakten på sensoren. Koble den røde kabelen til sentrum terminal i sensoren og la den sorte ledningen på en god jord. Plasser skanneren på ohm skala. Skanneren skal vise mindre enn 100mV hvis sensoren er bra. Sett pluggen i sensoren.
5

Place den røde ledningen på 24X wire. Slå skanneren til Hertz. Start motoren og se frekvensen. Skanneren bør vise en frekvens på 200-250 Hz. Frekvensen skal stige jevnt som motoren akselererer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65060.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer