Slik feilsøker motoren av en 302 Mustang

I 1968 økte Ford forskyvning av sin populære 289-motoren til 302 kubikk inches. Ved midten av 1968, var den Mustang tilgjengelig med større motor. Bortsett fra den økte størrelse, var 302 hovedsakelig den samme motoren som i sin mindre forgjenger, altså anvendes på samme enkle konstruksjon av motorer. Denne enkle design gjør feilsøking av Mustang 302 mye enklere enn å gjøre det på dagens datastyrte motorer. Du trenger
Voltmeter
Wrench
Jumper kabler
Tennpluggnøkkel
Leather hanske
Phillips skrutrekker
Spray flaske
Ignition skiftenøkkel
Vis flere instruksjoner
Motoren vil ikke Crank
en

Test ut batteriet med et voltmeter som anvist av produsentens instruksjoner. Batteriet må ha ca 12 volt elektrisitet.
2

Pass på at klemmene på endene av batterikablene er stramt med en skiftenøkkel. Ikke berør metalldelene tips av begge kablene samtidig eller elektrisk støt vil medføre.
3

Trace bakken batterikabelen fra batteriet til siden av motorblokken, deretter sikre at bolten som fester kabelen til blokken er stramt med en skiftenøkkel.
4

bytte batteriet kabler med tykkere måle kabler hvis kablene har nylig blitt erstattet. Batteriet kabler som er for små vil ikke være i stand til å levere tilstrekkelig strøm.
5

feste en side av en Byglingskabel til den gjengede stang på en side av startsolenoiden, deretter raskt berører den motsatte side av Byglingskabel til den gjengede stang på motsatt side av releet. Hvis startmotoren aktiveres, er solenoiden defekt og må skiftes ut. Hvis motoren ikke aktivere, erstatte starteren.
Motor Krank men starter ikke
6

Ta ut og inspisere hver av de åtte tennplugger med tennpluggnøkkel . Dersom metall elektroder på tuppen av tennpluggene er pitted eller belagt i aske, bytt tennplugger.
7

Kontroller lengden på hver tennplugg ledning for sprekker. Om en sprekk blir funnet i noen tennplugg ledning, alle åtte tennplugg ledninger og single coil ledning bør byttes ut.
8

Trekk tennspolen sin oppslagstavle ut av sentrum av distributør cap. Hold i spissen av ledningen like over sin terminal på hetten mens iført en hanske skinn. Har en assistent vrir om tenningsnøkkelen og observere om en gnist hopper mellom distributør cap og coil ledningen. Hvis det ikke er noen gnist, er spolen sannsynlig defekt.
9

Tråkk gasspedalen til gulvet og slå av motoren med tenningsnøkkelen. Dersom en sterk lukt av bensin kommer fra forgasseren, motoren er sannsynlig oversvømmet med gass. Holdes nedtrykket gasspedalen til gulvet vil tillate overskytende bensin til raskt å passere gjennom motoren. Når overflødig bensin er renset, skal motoren starte.
Motor går ikke på tomgang
10

Slå på gassen skruen på førersiden av forgasseren i mot klokka med en stjerneskrutrekker. Gassen skruen bestemmer hvor mye bensin kommer inn i motoren på tomgang. Slå skruen vil øke strømmen av bensin.
11

Start motoren og har en assistent betjene gasspedalen for å holde motoren i gang med jevn hastighet. Bruk en sprayflaske å sprøyte en liten mengde vann rundt kantene av innsugningsrøret og rundt bunnen av forgasseren. Hvis hastigheten på motoren momentant øker, erstatte enten forgasserpakning eller inntak mange pakninger, som et vakuum lekkasje eksisterer. Vannet driver å midlertidig forsegle vakuum lekkasje.
12

Fjern distributør cap og inspisere tenning poeng i bunnen av distributøren. Tenningen poeng ligne en pinsett. Forsiktig åpne tuppen av punktene og undersøke dem for pitting. Bytt ut slitte poeng med en stjerneskrutrekker og en tenning skiftenøkkel.
Motoren overopphetes
13

La motoren kjøle seg ned, og fjern deretter hetten fra toppen av radiator og observere væskenivået. Fluidet bør være omtrent 1 cm under hetten åpning. Legg radiator væske om nødvendig gjennom lokket åpningen.
14

Inspiser begge radiator slanger for lekkasjer og bytt skadede slanger. Den nederste radiator slangen inneholder en tung spring, slik at slangen i å kollapse som den trykksatte radiator fluidet strømmer fra radiatoren til motoren gjennom den øvre slange. Klem sammen bunnen radiator slangen for å finne ut om den inneholder en fjær. Hvis den ikke gjør det, må du bytte slange med en ny en som kommer med en fjær.
15

Look rundt bunnen av vannpumpen og bak skivene på spissen av vannpumpen for tegn på vannlekkasjer. Hvis bunnen av pumpen lekkasjer, erstatte pumpens pakning. Hvis det lekker vann fra bak pumpens skivene, bytt pumpen med en ny enhet som sin lageret er brutt.
16

Ta tak i midten av beltet som brytes rundt vannpumpe trinse, deretter flytte beltet opp og ned. Det bør være omtrent 1 tomme av stykket i midten av beltet. Hvis mer lek finnes, blir beltet sannsynlig sklir over vannet pumpen skivene, redusere mengden av radiator væske inn i motoren.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65059.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer