Slik feilsøker en Marine Shifter Kabel

Shifter kabler på fartøyer gir funksjonen til å velge overføring tannhjul som gir bevegelse fremover, nøytral og revers. Den kobles til en girspaken på cockpit plassering og kjører langs jernbane eller lensepumpe rennesteinen for å koble på sammenhengen på øvre tilfelle av motoren. Skiftende kabler, men justerbar, kan lide noen problemer som hindrer eller stoppe skiftende prosessen. En båteier bør gjøre seg kjent på teori og drift av shifter kabelen og vet hvordan å feilsøke eventuelle problemer som kan oppstå. Du trenger:
Muff flush enhet (hvis relevant)
End fastnøkkel
Skrutrekkere
Socket satt
Skralle
Eiers service manual
Vis flere instruksjoner

en

Installer en muffe flush enhet på nedre enheten og koble den til en hageslange, hvis du har båten på en tilhenger. Hvis båten er fortøyd eller forankret i vannet, la den være der kabelen skiftende test. Gjør ditt første visuell inspeksjon av kabelen tilstand. Se etter sprekker eller hakk i ytterkappematerialet. Eventuelle åpninger i skjeden vil tillate vannet inne til rust kabelen og fryse den opp. Erstatte noen kabel som har synlige skader. Kjør fingeren langs undersiden, fra Shifter kontrollboksen til motoren tilfellet føler for rynker.
2

Se etter bøyer eller 90-graders vinkler i kabelen langs banen. Knekk vil holde kabelen fra fri bevegelse og skiftende riktig. Sjekk akterspeilet kabel mount for løse boltene og sikkerheten til feste mekanisme som kobler kabelenden til skiftende cams på motoren. Hvis kabelen er festet til motoren tilfelle av en splint eller mutter, sørge for at de er riktig installert og stramt. Stram flensmutteren som holder kappen mot festebraketten med en skiftenøkkel.
3

Bruk en skrutrekker til å fjerne Shifter boksen boliger. Sjekk Shifter boksmontering bolter som holder mekanisme for å skottet og stram dem med en socket og skiftenøkkel eller skrutrekker. Pass på at kabelen koblet til shifter spaken er sikker og tett. Det kan ikke være noe overflødig spiller i akterspeilet brakett eller inne i Shifter boksen som gjør fysisk bevegelse.
4

Start motoren og la den varmes opp i nøytral. Fell av noen linjer. Skifte spaken i forover gear og la håndverket bevege seg fremover. Hvis motoren stanser etter skiftende inn i gir forover gjentatte ganger, inspisere den lille mikro-bryteren på akterspeilet braketten. Bryteren kalles en avbryter bytte, eller "drepe" bryteren. Bryteren kan ikke bøyes eller deaktivert, fordi det hjelper i å endre mønsteret fra forover og bakover til nøytral. Hvis skiftet kabelen er stiv eller binder en eller annen grunn, vil bryteren føle spenningen og "over-kill", drøye motoren.
5

Shift til nøytral for å se om motoren er fortsatt i gir . Hvis girspaken tungt motstand, og du må bruke stor kraft for å plassere den i fri, betyr det at kabelen har bundet i sliren, og bryter bryteren har sviktet fullstendig. Dette resulterer i en girspaken som går fra forover eller revers, forbigår nøytral helt og smeller inn i motsatt gear. Rådfør deg med service manual for riktig switch erstatning design og erstatte det. Noen tunge spenning kreves for å flytte girspaken i alle gir, indikerer en bundet eller tørr kabel - erstatte kabelen

. .from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68164.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer