Høy tomgang Årsaker

En høy tomgang i bilen kan føre til at du bekymre deg. Når motoren ser ut til å rev opp på egen hånd mens du er på stedet hvil, kan du lurer på om det er et tegn på problemer som trenger oppmerksomhet av en mekaniker. Svaret på det spørsmålet avhenger av årsaken til høy tomgang. Noen årsaker er ufarlig, mens andre kan indikere behovet for en reparasjon. Defekte sikringer

fleste moderne bilmotorer styrer motorens tomgangsturtall gjennom en motor som kalles en IAC (tomgangsluftkontroll) motor. En av de viktigste årsakene til IAC motor funksjonsfeil er en blåst eller defekt sikring. En dårlig sikring i noen av de elektronisk styrte komponenter, inkludert kollisjonsputen systemet kan forstyrre funksjonen til IAC motor og føre til en høyere tomgangsturtall enn vanlig.
Datafeil

Datamaskiner styre en moderne bilens motor og girkasse, dets bremsesystem og dens airbag-systemet. Hvis sikringene er fine, kan det hende at datasystemet seg i en av disse komponentene være ødelagt. Hvis det er tilfelle, kan det være kilden til høy tomgang i motoren din.

I noen biler kan drivverket kontroll datamaskinen feiltolke informasjonen den mottar om tomgang, noe som fører til høyere tomgangskjøring. Kaldt vær kan utløse dette problemet, og det vanligvis forsvinner av seg selv når motoren er varmet opp.
Lekkasje Vacuum

IAC motor arbeider med et vakuum port til å styre motorens tomgangshastighet. Ved å åpne og lukke en ventil til vakuum porten på angitte tidspunkter, setter IAC motor på tomgang. Dersom tetningen på vakuumåpningen lekker, vil det forstyrre den totale funksjon av IAC, og kan føre til høye tomgangsturtall. Ofte er det slangene koblet til vakuum system som blir skadet, fører til en ufullkommen vakuum.
Sviktende Throttle

gass system i kjøretøyet ikke kan jobbe riktig, noe som kan føre til motoren kveles eller høy tomgang. Vanlige årsaker til en throttle feil er en opphoping av smuss og forurensninger i motorens sekundær luft inntak eller en sprukket luftinntak tube.
IAC Motor Feil

IAC motor seg selv kan ikke fungerer ordentlig. En kortslutning i motoren kan utløse høy tomgang problemer. Noen ganger IAC motorer utvikle høy motstand i kretsen, noe som bremser reaksjonene til IAC og kan føre til tomgang problemer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65740.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer