Symptomer som bilen din trenger en justering

En bil innretting refererer til hvordan de vinkler av hjulene er justert. Når en mekaniker utfører en innretting, justerer han vinkelen av hjulene til den riktige vinkel i forhold til bakken og til hverandre. Å vite når du trenger en justering kan ikke være opplagt, men det er en viktig del av kjøretøyet vedlikehold. Dårlig innretting kan resultere i for tidlig dekkslitasje og styring problemer. Trekke til den ene siden
p Hvis bilen din har en tendens til å drive mot midten av veien eller driver mot skulderen av veien, så du kan ha en justering problem. Du kan finne deg selv hele tiden ved å trykke på hjulet for å holde bilen beveger seg i en rett linje. Grunnen til at en bil trekker til siden er ofte på grunn av hellingen av hjulene. Camber refererer til vinkelen mellom de to hjulene er stilt opp med veien. Hvis du ser på hjulene fra fronten av bilen, kan toppen av dekkene peke litt innover eller utover. Hvis de er nærmere på toppen enn på bunnen, da har negativ camber. Hvis toppen av dekket er skjev utover, er denne positive camber. Den minste feil justering i camber vil føre til at bilen skjener til den ene eller den andre. Korrigere denne justeringen problemet bør holde bilen rulle rett fram.
Wandering

Mens en feil justert bil kan konsekvent trekker til den ene siden på grunn av camber, kan det også ha andre styring problemer på grunn av caster. Caster er vinkelen på rattet pivot. Når sett fra siden, kan caster føre styringsgruppen pivot å lene seg frem eller tilbake. Hvis styringsgruppen pivot er for negativ, betyr det lener seg for langt tilbake, da bilen kan ha en tendens til å vandre på veien mens du kjører. Dette gjør styringen i en rett linje en konstant kamp. Hvis den er plassert for langt frem, eller positive, kan det gjøre styringen hakkete og for stiv.
Dekkslitasje

En av de mest åpenbare symptomer av forskyvning er dekkslitasje. Den camber samt toe-in vil påvirke hvordan et dekk slites. Toe-in er avstanden mellom forkant av de to forhjulene og bakenden av de to forhjulene. Hvis dekkene er innrettet feil med hensyn til spissing eller camber, da det vil føre til at området av dekket blir det brukes for mye til å slites raskere. Overdrevet slitt slitebaner på utsiden av dekket kan bety camber er for positiv, eller det er for mye spissing. Inne slitasje skulle tilsi det motsatte justering problem.
Vanlig misforståelse

En vanlig misforståelse om dårlig justering er at det fører til risting mens du kjører. Risting eller vibrasjoner, mens du kjører, er ofte forårsaket av en utslitt dekk som er ute av runden, eller ubalanserte dekk. Slitte dekk kan i utgangspunktet være et resultat av en justering problem, men risting i seg selv er på grunn av tilstanden på dekkene, ikke justeringen selv.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65741.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer