Slik feilsøker en viftemotor

Elektriske radiator fans og motorer har erstattet remdrevne trinse-type fans funnet på eldre biler. Elektriske vifter og motorer har redusert vekten faktor betydelig ved å bruke høyverdig plast og mindre fans, og erstatte de større metal fans og tung clutch monterer. Elektriske vifter produsere mindre luft friksjon og luftmotstand på motoren, og dermed bedre drivstofføkonomi og hestekrefter. Siden de nyere elektriske vifter bruke små motorer for å drive skovlene, betyr det at de kan lide elektroniske feil. Finne problemer med elektriske vifter kan være enkelt hvis bilen eieren vet hvor du skal lete og hva du skal se etter. Du trenger
instruksjonsbok
Test lys
Ekstra sikringer og releer
Byglingstråd
Vis flere instruksjoner
en

Place bilen park eller nøytral med i nødbremsen sett. Løft panseret. Start motoren og slå på air condition-kontroll til maksimal innstilling. Gå til forsiden av bilen og se på radiator fan. Hvis det sykluser på etter at motoren er varmet opp, betyr det at temperaturen bryteren, relé og motor har aktivert riktig. Hvis ikke, er det et problem i en av disse komponentene.
2

Slå av motoren og koble fra minuspolen. Se i bruksanvisningen for plasseringen av hovedsikringen blokken. Se under panseret, gulvbord spark panel eller i hanskerommet. Les diagrammet på innsiden av sikringen blokk dekselet og finne fan relé og sikring plassering. Undersøker sikringen er metall glødetråd inni. (The glødetråd vil være av uttrekkbar sporet eller tube type.) Hvis det har en brutt forbindelse, bytt ut sikringen med en av samme strømstyrke rating.
3

Koble fan relé (en liten svart boks) ved å trekke den rett opp. Undersøke forbindelsen prober for renslighet. Bytt releet med en av en identisk type og se om dette løser problemet. Koble den negative batterikabelen og starte motoren. Hvis viften sykluser på etter at motoren er varmet opp, var stafetten på feil.
4

Finn temperaturen fan bryteren på bilen din. Se i bruksanvisningen for den nøyaktige plasseringen. Mange har mounts nær eller på radiatoren, og vanligvis har en termisk sonde som sitter direkte mot radiatorfinnene. Viften bryter bestemmer når og hvor lenge radiatoren forblir på. Se viften når motoren varmes opp eller etter lengre høyhastighets kjøring. Observer fan for å se om det sykluser av når motoren temperaturen er avkjølt og deretter slås på igjen når radiatoren temperaturer stiger. En vifte som går hele tiden, eller går i svært lang tid etter at motoren er slått av, viser en defekt temperatur bryter og bør byttes ut.
5

Koble ledningen jack fra viften motor. Plasser en test lys sonde inn i sporet på den røde ledningen side. Start motoren. Hvis testen ikke lyser etter at motoren har gått en stund, betyr det en kort eller frakobling eksisterer i ledningskretsen. Hvis testen tennes etter noen minutter, men viften ikke fungerer, betyr det at viftemotor har strøm til det, men motoren har sviktet.
6

Slå av motoren. Koble ledningen jack fra viftemotor. Bruk en lang jumper wire for å koble den ene enden av ledningen til den positive (røde) siden av batteriet, og den andre enden inne ledningsforbinderen sporet som driver viftemotor. Denne direkte hopp leverer spenning til viftemotor uten å reise via andre ledninger eller kretser. Hvis viftemotoren ikke fungerer med hopp metoden, betyr det at motoren er kortsluttet internt og må skiftes ut.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65742.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer