1995 Dodge Intrepid sjekk motoren lys

Før innføringen av Onboard Diagnostics, Series II i 1996, brukte de fleste produsenter, inkludert Chrysler et system med blinkende lys til å kommunisere lagret motor informasjon til bilens eier. Mens OBD-II er stort utvalg av sensorer kan levere tusenvis av forskjellige feilkoder, er den eldre OBD-I-systemet begrenset til noen få dusin. Systems Overvåket

OBD overvåker ikke bare motoren via sensorene, men seg selv og sensorene. Datamaskinen overvåker batteriet og ladesystem spenning, utslippene systemkomponenter, manifold lufttrykk, hver av drivstoff sprøytebrukere, den inaktive-air control system, air-condition-systemet, luft-til-drivstoff-forhold, veivaksel posisjon og rpm, en rekke funksjoner i kraftoverføringen, ABS bremser og en rekke andre hjelpe-systemer. Datamaskinen overvåker også seg selv og sensorer ved kontinuerlig å sammenligne sensor innganger og sikre de gir mening.
Kontrollere Codes

Chryslers OBD-I tilbyr mekanikk to ulike alternativer når det kommer til å trekke kodene. Teknikeren kan plugge en spesialisert skanneren til datamaskinen diagnostiske port og trekk kodenumrene eller han kan bruke den gamle "blinkende lys" eller "self-henting"-metoden. Trekke kodene med skanneren er raskere og mer nøyaktig, men de blinkende lysene vil fungere i et knipetak hvis du ikke har en skanner. Noen kjede auto deler butikk eller forhandler servicesenter bør ha en komplett kode liste for din eksakte modell og trim nivå. En reparasjon håndboken vil ha den samme informasjonen.
Ikke Blink

uten å starte motoren, sitte i førersetet og vrir om tenningsnøkkelen på tre ganger i rask rekkefølge: på, av, på, av, på. Legg merke til check engine lyset begynner å blinke i sekvens og pause, indikerer antall koden. Den første serien indikerer titalls sted, en kort pause indikerer den er ferdig med tiendeplassen, den andre serien i seg plass og en lang pause betyr at det er ferdig med den serien. Eksempel: tre blink, en kort pause, fem blinker og en lang pause indikerer en kode 35 Gå
Videre Diagnose

ikke behandle kodene som gospel, den. Faktum er at OBD systemet vil gi deg en ide om grunnleggende motor feil (overoppheting, mager tilstand og mer), men det er opp til deg å finne ut nøyaktig hva som forårsaker feilen. OBD-II er langt bedre på pinpointing den eksakte årsaken til en feil, først og fremst fordi det samler inn data fra så mange flere sensorer. OBD-I data kan være litt misvisende også. For eksempel, kan datamaskinen spille inn en EGR feil, men den skyldige kan faktisk være en feil manifold lufttrykk sensor som ikke klarer å ta opp nøyaktig trykket effekten av eksosgassen i manifold.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68013.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer