Hvordan sjekke en ECM OBD

Motoren kontroll modul, eller ECM, fungerer som "hjernen" i gjennomsnittlig bil. ECM kontroller flere aspekter av motoren, inkludert drivstoff og luft blanding, ventiltider og gnisten kontroll. Den ECM lagrer også et antall koder som samles inn av forskjellige sensorer i det interne diagnostisk system, eller OBD, i løpet av operasjonen av kjøretøyet. Du kan lese feilkoder generert av "Check Engine" light å spore opp og fikse ytelse og utslipp problemer. Du trenger
Binders
Vis flere instruksjoner
en

Parker bilen på et plant underlag. Vri tenningsbryteren til "On" posisjon.
2

Finn OBD kontakt under førersiden av dashbordet. Brett ut en binders og sett begge ender inn i terminalene "A" og "B" på høyre side av kontakten. Denne plasseringen kan variere avhengig av hvilken type OBD-kontakten brukes i bilen.
3

Overvåk "Check Engine" lyset på bilens instrumentpanel. Lyset blinker en gang og kort pause, deretter blinke to ganger og pause, og fortsette sekvensen tre ganger. Dette er hvordan ECM viser en "kode 12," som indikerer at bilen er i diagnostisk modus.
4

Overvåk "Check Engine" light for andre diagnostiske koder lagret i ECM. Rådfør deg med bilens service manual for en liste over koder som brukes av den aktuelle bilens ECM.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68388.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer