Hvordan Tune Up & feilsøker en SR20DET

Nissan SR20DET motoren er en høy ytelse, turboladet 4-sylindret finnes i mange japanske og europeiske markedet biler. Siden motoren aldri ble tilbudt i et kjøretøy solgt i det amerikanske markedet, kjøper mange entusiaster preowned SR20DET motorer for å bytte til andre kjøretøyer, slik som Nissan 240SX. Hvis din har en tilpasset SR20DET motor, er det viktig å utføre alt planlagt vedlikehold, som kan finnes i Nissan Silvia brukerveiledningen. Men hvis du opplever ytelsesproblemer fra motoren, det er mange feilsøking og tune-up prosedyrer du kan utføre. Du trenger
Spark plug socket
Stikknøkkel
Socket satt
Cylinder spenning tester
Vis flere instruksjoner
en

Locate tennpluggen ledninger, installert i toppen av motoren ventildekselet. Koble fra ledningene for hånd. Bruk en Plugghetter og pipenøkkel til å fjerne tennpluggene, og sjekke bunnen av hver plugg. Sot på stikklemme indikerer en defekt tennplugg eller tenningssystem. Alternativt, hvis alle fire plugger er Sotbelegg, indikerer dette en altfor rik luft-til-drivstoff blanding. Hvis det er olje avleiringene på terminalen, betyr dette vanligvis en skadet indre tetning, slik som en stempel-ring. Hvis du oppdager olje på pluggen, bruker en komprimering tester enhet for å sjekke kompresjon av olje-felt sylinder. Hvis kompresjon er under 128 psi, må sylinderen ring byttes.
2

Kontroller luftfilteret, som ligger på høyre side av motorrommet. Hvis SR20DET bruker aksjen inntak, løsne metall hengslene klemmer som fester airbox lokket, og løft lokket fri adgang til luftfilteret. En skitten eller skadet luftfilter vil hindre luftstrømmen, og dermed føre til en reduksjon i motorytelse. Bytt ut slitte filter med en ytelse, high-flow luftfilter. Dette vil forbedre luftstrømmen i forhold til en aksje eller slitt enhet, noe som øker motorens hestekrefter og bidrar til å sikre pålitelighet.
3

Inspiser de ulike gummi vakuum linjer koblet hele turbolader og intercooler system. Disse linjer blir brukt til å utjevne turboladeren lufttrykket. Siden linjene er laget av gummi, de er utsatt for sprekkdannelser over tid på grunn av den ekstreme varmen som produseres i motorrommet. En skadet linjen vil tillate turbotrykk å lekke ut av systemet, noe som fører til redusert motoreffekt. Bytt skadede vakuum linjer, og sikre hver linje er godt festet.
4

Inspiser intercooler system for skader eller løse forbindelser. Dette er den varme som er rutet i forkant av motoren, som forbinder uttaket turbolader til motorens gasspjeld. Gjennom mellomkjøler system er mange gummi røradaptere som har tendens til strekking på grunn av turboladeren varme og trykk. En skadet eller usikker rør adapter gir en boost trykk lekkasje, noe som reduserer turbolader og motorytelse. Et omfattende boost lekkasje kan også føre til for tidlig motorhavari. Sikre at alle intercooler rør adaptere er tett sikker og fri for sprekker, og bytt skadede adaptere.
5

Drive til en trygg og lovlig kjørebane på å akselerere din SR20DET til motoren redline på 7000 rpm . Akselerere motoren på full gass mens du lytter nøye til støy fra turboladeren. En overdreven turbo hvining indikerer slitte turbolader lagrene. En metallisk skrapelyd indikerer overdreven aksel play, noe som gjør at turbinen å slipe mot turbo boliger. I begge tilfeller har en turbolader ombygd eller erstattet så snart som mulig for å sikre fortsatt ytelse.
6

Look for mye røyk produsert fra eksosanlegget når motoren er akselerert. Blålig røk indikerer at oljen blir forbrent i sylinderne, sannsynligvis forårsaket av en skadet stempelpakning eller annen indre pakning. Alternativt, siden SR20DET har en oljekjølt turbo, kan skadet turbo innvendige la oljen gå inn i inntak og forbrenning system. Hvit eksos tyder på at kjølevæsken blir forbrent, vanligvis på grunn av en skadet toppakning. Slitte tetninger og pakninger må skiftes ut umiddelbart for å unngå total motorhavari.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68292.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer