Hvordan sjekke en toppakning

toppakning er et tynt ark av forholdsvis bøyelig materiale som sitter mellom topplokket eller motorblokken av en forbrenningsmotor. På grunn av sin stilling i motoren, må denne pakning forsegle den øverste del av alle av sylindrene samtidig forsegling av strømningspassasjer for motorolje og kjølevæske. Pakninger er ofte laget av stål eller kompositter av mineralfibere og polymerer. Sporadiske toppakning feil kan likevel oppstå til tross for deres slitesterkt materiale, og kunnskapsrike bileiere bør lære å gjenkjenne de ledsagende tegn og symptomer. Du trenger
Spark plug socket
Nøkler
Vis flere instruksjoner
en

Analyser bilens ytelse over tid. En lekkende toppakning kan resultere i olje eller kjølevann lekker inn i motorens sylindrer, som i sin tur kan forårsake tennplugg begroing og dårlig motorytelse. En brent toppakning kan også føre til lav kompresjon i én eller flere av sylindrene, noe som kan forårsake ujevn drift av motoren. Hvis bilen kjører varmere enn vanlig, har nylig mistet strøm eller kjører grov, kan dette være symptomatisk for en lekker toppakning.
2

Fjern tennpluggene individuelt og sjekk for begroing. Hvis alle tennpluggene er tilsmusset, er dette sannsynligvis et resultat av dårlig motor tuning, men hvis bare én eller to er tilsmusset, kan dette tyde på en lekkasje toppakning
3

Åpne. hetten og lokalisere skjøten mellom motorblokken og topplokket. På nyere modell biler, må du kanskje tar av motordekslet for å se hele topplokket. Undersøke felles for tegn til lekkasje motorolje eller kjølevæske, som begge betegner en lekker toppakning. Start motoren og undersøke felles for tegn på å unnslippe motor avgasser. Merk at mindre lekkasjer ved toppakning felles kan også være et resultat av feil innstramming av motoren topplokk.
4

Parker bilen og vente på motoren for å kjøle ned. Åpne panseret, fjern radiatorlokket og undersøke kjøling væske inne. Kjølemidlet skal være grønnaktig på farge og ha et rent utseende. Dersom kjølevæsken er brunlig, eller hvis du ser fet avskum eller skum flyter på overflaten, er dette et tegn på at motorolje lekker gjennom toppakning og blande med kjølevæsken. Med radiator cap fjernet, start motoren og la den varmes opp til termostaten åpner og kjølevæsken begynner å sirkulere gjennom radiatoren. Undersøke den sirkulerende kjølevæske for bobler av avgasser. Hvis du ser bobler blandet med kjølevæske, har en assistent rev motoren et par ganger og se å se om det bobler økning. Disse boblene er et tegn på at avgassene lekker gjennom toppakning og blande med kjølevæsken.
5

Slå av motoren, pop panseret og trekk ut peilepinnen. Undersøk olje på enden av peilestaven for å se om det er lys-farget skum eller skum. Dette skummet, hvis de finnes, er et resultat av kjøling væske lekker gjennom toppakning og blande med oljen.
6

Undersøk bilens eksosrør eksos mens motoren er i gang og se etter tegn på røyk. Ikke forveksle røyk med normal vanndamp som er synlig i eksosen mens motoren varmes opp. Blålig røyk, ledsaget av en fet lukt, indikerer at motoroljen lekker inn i motorens sylindere. Dette kan være på grunn av en toppakning lekkasje, eller eventuelt lekkasjer i forbindelse med ventil-seter eller andre innvendige deler i motoren. En hvitaktig røyk er forårsaket av kjølevæsken lekker inn i sylindrene, og er nesten helt sikkert forårsaket av en lekk toppakning.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66384.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer