Slik feilsøker en Blower Fan ustand

For å finne årsaken til en blåser fan svikt, isolere motoren, og utføre noen grunnleggende elektrisk testing. Ta med bred kunnskap om elektrisitet og spesifikk kunnskap om bruk av elektrisk testing av utstyr. Et koplingsskjema for den bestemte bilmodellen er også nyttig. Følg sikkerhetsreglene når du arbeider med elektrisitet. Du trenger
multimeter
Jumper fører
Test lys
Vis flere instruksjoner Bloglovin Power
1 Kontroller sikringene.

Sjekk sikringer først. Sikring svikt fører ofte komponentfeil. Skift ut sikringen hvis blåst, hvis ikke, gå videre til trinn to
2

Sjekk for strøm på motoren selv.. Ved hjelp av en test lys eller et multimeter sett på volt, kobler viftemotor. Holde den sorte ledningen på en god jord, vanligvis en bolt på motorblokken, og viften bryteren slått på, bruker den røde kabelen til sondere plugg som vanligvis festes til viftemotor. Måleren skal mellom 9 og 11 volt eller testen lyset vil lyse opp. Hvis spenningen er rett eller testen lyser, går du til trinn tre. Hvis ikke, hopper du til trinn 4..
3 Koble til en strømkilde.

Test tilkoblingen til viftemotor. Ta to startkabler fører, en svart og en rød. Koble den svarte kabelen til et bakken og deretter til viftemotor forsamlingen. Koble den røde kabelen til en strømkilde og deretter til ledningene på motorsiden av frakoblet kobling. Hvis motoren roterer, er koblingen dårlig. Reparere kontakten. Hvis motoren fortsatt ikke slår, er motoren dårlig. Bytt motoren.
4

Test bryteren. Sett pluggen tilbake i til viftemotor, og deretter spore ledningsnett tilbake til kontakten nærmest viftemotor bytte, vanligvis plassert under dashbordet. Frakoble og sette multimeter for å ohm. Plasser en leder på en spiss av kontakten og den andre fører på strømmen i spiss av kontakten, ta vare på at de ikke berører hverandre. Hvis du slår på bryteren på, bør du få en lesning mellom 0,01 og 0,03 ohm. En litt høyere for å være akseptabel fordi bryterne variere i motstand. Hvis du får ingen lesing på noen av bryterinnstillingene, er bryteren dårlig. Erstatte den.
Går dypere
5

Test for å se om bryteren får strøm fra batteriet. Leaving bryteren frakoblet, slår multimeter til volt igjen, eller bruke en test lys. Jording den sorte ledningen som før, bruk den røde kabelen til sondere kontakten. Vanligvis en grønn eller rød ledning vil være hot, eller makt, wire. Konsultere koblingsskjemaet for den bestemte bilmodellen hvis ledningen farge er ukjent. Hvis måleren viser riktig spenning, eller testen lyser, bryteren får strøm, hopper du til trinn 3.. Hvis den ikke gjør det, gå videre til trinn to.
6 Typisk kablingskontakt

Se etter en pause i ledningsnettet hvis testen lyser ikke lys, eller måleren viser ingen verdi, det er en pause i ledningsnettet mellom bryteren og batteriet. Følg ledningsnettet, sjekke hot wire for spenning på hver tilkobling, til du finner pause. Reparere bruddet.
7

Se etter en pause i ledningene mellom bryteren og viften hvis måleren viser spenning eller lyset tennes og du har testet bryteren og motor. Følg ledningsnettet så skånsomt som mulig mellom disse to stedene, på jakt etter utbrente flekker eller brudd i ledningen. Når bruddet er lokalisert, reparere eller skifte ut ledningsnettet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65605.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer