Slik feilsøker 1997 Chevrolet Lumina PCM

En 1997 Chevrolet Lumina har en datamaskin i hjertet av sin andre generasjon On-Board Diagnostic system. Denne datamaskinen kalles også en drivverket kontroll modul, og det overvåker funksjoner innenfor motor og drivstoffsystemer. Når en feil oppstår, PCM kataloger det ved å generere et alfanumerisk kode. På grunn av Environmental Protection Agency regler, disse kodene har universelle definisjoner gode for alle OBD-II kompatible biler. Kontroll av systemet krever en håndholdt skanner og leter etter feilkoder og da spesielt med PCM. Du trenger
OBD-II scanner
Vis flere instruksjoner
en

Åpne OBD-II scanner bruksanvisningen og finne listen over generisk OBD-II koder og deres definisjoner. Kile et bokmerke på plass. Også, gå på nettet og finne General Motors 'ekstra, spesielle OBD-II koder og deres definisjoner. Skriv dem ut. Enhetens manuelle vil trolig ikke inneholde noen produksjon-spesifikk OBD-II-koder, og Lumina brukerhåndboken vil ikke ha enten generisk eller General Motors koder.
2

Marker alle koder som beskriver PCM feil. Deretter plasserer materialet på Lumina er midtkonsollen for bruk i et senere trinn.
3

Sit bak Lumina er rattet og føler under dashbordet for en datamaskin port. Du vil finne dette uttaket til venstre for rattet, ved siden av midtkonsollen. Passe til OBD-II skanneren kabelen inn i denne porten og slå på enheten.
4

Skyv Lumina er nøkkelen i tenningen sylinder og slå til "On". Dette vil aktivere bilens elektroniske system, inkludert PCM. Imidlertid kan noen OBD-II-skannere trenger også bilens motoren i gang, også.
5

Angi en kode-hente kommandoen, hvis du bestemte skanner er ikke forhåndsinnstilt til å gjøre dette automatisk. OBD-II-skannere er alle orientert litt annerledes, med knapper konfigurert i forskjellige oppsett. For de riktige trinnene for å legge inn denne type kommando, konsultere de relevante delene av enhetens manual.
6

Slå opp hver av kodene skanneren har rapportert. Det finnes noen måter å øke hastigheten denne prosessen opp. For øyeblikket kan du trygt ignorere noen kode merket som "pending". Disse problemene har ikke skjedd ofte nok for OBD-II-systemet for å aktivere din Lumina er check engine lys. Konsultere forskning du igjen i midten konsollen. Hvis du finner kodene som C0290 eller P0606, da har du et problem med Lumina er PCM. Modulen kan trenge å bli tilbakestilt, omprogrammert, eller erstattes.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66988.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer