Slik tester du kamaksel Position Sensor Med et multimeter

The kamaksel posisjon sensor i bilen eller lett lastebil opererer på prinsippet om magnetisk induksjon. Når et magnetisk felt kollapser rundt en leder, induserer det en spenning i lederen. På kamakselen sensor, blir et magnetisk felt, som leveres av en permanent magnet i sensoren, tillates å omgi en leder i sensoren. Som kamaksel snur, passerer en tannhjulet på kamakselen gjennom feltet og får den til å kollapse. Resultatet er en A /C sinusspenning at kjørecomputer bruker til å bestemme kamaksel posisjon. Du trenger
Digital multimeter
Vehicle-spesifikk tjeneste manuell
Vis flere instruksjoner
en

Trekk ut støpslet fra slutten av sensoren og fjern sensor. Rådfør deg med service manual for de eksakte prosedyrer som er spesifikke for din bil som de varierer fra bil til bil. Den typiske kamaksel posisjonssensor er en sylindrisk-formet enhet, ca 3 inches lange og monteres i siden av motorblokken. Sensoren må fjernes for resistenstesting med et multimeter.
2

Test for motstand ved å sette multimeter for å ohm og rørende de to prober av måleren til de to pinnene i stikkontakten på sensoren . Hvis motstanden er uendelig eller 0 ohm, skift ut sensoren. Uendelig motstand indikerer en åpen krets i sensoren, og 0 ohm indikerer en kortsluttet spole i sensoren.
3

sammenligne motstandsmålinger andre enn 0 ohm og uendelig til spesifikasjonene for sensoren i service manualen. Bytt sensoren hvis det ikke faller innenfor det angitte området angitt i service manualen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65364.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer