Tegn og symptomer på en dårlig Magnet Pick Up HEI Distributør

Den høye energi tenning (HEI) tenningssystemet har vært en stor forbedring fra den gamle standarden cap, rotor og peker tenning brukt tidligere. Den HEI designen har vakuum forhånd mekanisme, coilen og en permanent magnet som har en stang foret med tenner og en pick-up coil. Bare noen få modeller har den ytre spolen, men de fleste i dag har spolen sammen med hetten. Bad HEI tenning distributører avgir noen varselsignaler som kan bli diagnostisert av kjøretøyets eier. Motoren ikke starter
p Hvis den positive varm ledningen fra batteriet som strømmer distributøren har ingen spenning til det, vil HEI distributør ikke fungere. Starteren vil dra motoren rundt, men det blir ingen ild som kommer fra noen av tennplugg ledninger eller tennplugger. Med tenningsnøkkelen på, vil jording av bly av en test lys mot et metall kilde og plassere kontrollys sonde på "bat"-siden av fordeleren pol bestemme spenning til distributøren. Hvis testen ikke lyser, er batteriet spenning fraværende. Sjekk batterinivået.
Plug Wire Engine Miss

Enhver form for konstant motor miss som ligner en død sylinder, kan vise til en defekt HEI-ledningen som har en korrodert tilkobling eller for mye motstand. Plugg ledninger som måler 15 til 25 inches i lengde, normalt bære 400 ohm motstand på lavt motorturtall, og 15 000 ohm motstand ved høy turtall. Motstanden i hver plugg ledning kan måles ved å henge opp ledningene til et ohm-meter til hver fri ende av kjernen wire. Plugg ledninger som måler "uendelig" har brutt tilkoblinger.
Redusert Fuel Economy

HEI systemet styrer gnist timing endringer for motoren, som regulerer utslipp , motorytelse og drivstofføkonomi. Noen reduksjon i drivstofforbruket kan indikere elektronisk gnist timing (EST) i HEI kontroll systemet har sviktet. Dette systemet fungerer sammen med bilens datamaskin, og vil annonsere en fiasko via en feilkodenummeret lys på dashbordet.
Svake Spark

En HEI distributør som har en slitte pick-up spole eller korroderte magnetiske polene vil produsere en svak gnist, med utilstrekkelig spenning å tenne forbrenningsgasser. Dette kan bli sett av en sporadisk miss når motoren trekker under en tung last eller bilen har å klatre en bakke eller bratt fjellovergang. Testing for en svak gnist krever å trekke i støpselet fra motoren og jording det mot et metall kilde mens motoren går. Et gult eller intermitterende gnist indikerer svak HEI spole utgang.
Elektrisk Arc og shortser

Undersøke HEI distributør på kvelden med hetten opp kan finne noen streif elektrisk overslag fra hetten, ledningeforbindelsene, distributør cap holderen og kontaktpunktene. Sprekker i hetten vil være tydelig på de beste tennplugg ledning polene, hvor stangen halser har minst materiale isolasjon. Se etter blå-hvite bolter av elektrisitet hopping fra pol til pol eller fra bunnen av lokket til motoren bakken. Elektrisk overslag vil bli ledsaget av en hørbar "klikke" eller "snapping" støy.
Hard Starter
p Hvis motoren krever gjentatte spy å starte, kan det tyde på slitte eller karbon-korroderte cap elektroder som har økt i gapet størrelse eller kuttet, miste materiale. Generelt dårlig motorytelse og svake akselerasjon peker på svak gnist i HEI system.
Smog Sjekk Failure

Utilstrekkelig gnist eller spole spenning i HEI distributøren vil tillate overdreven hydrokarboner og karbonmonoksid utslipp. Dette resulterer når rågass ikke har brent fullstendig i brennkammeret og har passert gjennom katalysatoren. Dårlig tenning gnist vil også bidra til katalysator svikt ved soaking palladium pellets med drivstoff og ødelegge den kjemiske prosessen i omformeren.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66963.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer