Slik feilsøker Ignition Systems

Feilsøking en tenning på sen-modell biler omfatter ikke bare de primære og sekundære tenning systemer, men også veivaksel sensor som er ansvarlige for å fastsette øvre dødpunkt på nummer 1 sylinder. Datamaskinen for kontroll over tenning timing og tenning sekundær systemet bruker dette signalet. Tidlig-modell biler er begrenset til distributøren, spiral, plugg ledninger og tennplugger. Hendene skal alltid holdes klar av tennplugg ledninger med motoren i gang for å unngå elektrisk støt fra en dårlig ledning. Du trenger
Sparkplug socket /skralle
Common skrutrekker
Phillips skrutrekker
¼-tommers skralle
Sett med ¼-tommers stasjonen stikkontakter
One sparkplug
Timing lys
Volt /ohmmeter
Spray flaske med vann
Vis flere instruksjoner
en

Sjekk om det er gnist på pluggen ved å trekke den enkleste å -nå tennplugg ledning ut pluggen. Hvis bilen har en coil på plugg system, bruker ¼-tommers stasjon 10-mm-kontakten og fjern de to boltene holde spiralen til ventilen dekselet. Trekk spolen av pluggen og legge den på ventildekselet. Sett test tennplugg i ledningen slutten og legge ut kontakten på et sted slik at pluggen er jordet. Start motoren og se testen plugg for å se om den har gnist. Hvis det er gnist, slå av motoren.
2

Trekk pluggene, ved hjelp av en tennplugg kontakten for å sjekke dem for slitasje eller begroing. Bytt om nødvendig.
3

Sjekk ledninger for lysbuer. Hvis bilen har konvensjonelle plugg ledninger, installere løs ledning og start motoren. Spray plugg ledninger med vann og se etter overslag til blokken eller metall stykker. Bytt hvis lysbue oppstår. Slå av motoren.
4

Sjekk spolen for strøm. Vrir om tenningsnøkkelen på og sjekke spolen elektriske terminal for 12 volt ved hjelp av voltmeter. Hvis det ikke er spenning, sjekk at tenningen sikringen i sikringsskapet relé boksen på førersiden fenderwell.
5

Sjekk spolen negative terminalen med voltmeter ved å koble den røde kabelen til den negative terminalen og svarte kabelen til et god jord. Har en medhjelper forsøk på å starte bilen mens du observere voltmeter. Hvis sveiv sensoren fungerer, bør det være et signal fra datamaskinen, slik at spenningen til å stige og falle raskt som spolen fyrer pluggene. Hvis det ikke er noe signal, kontroller veivaksel sensoren. Hvis det er et signal, men det går ikke av pluggen, sjekk spolen for en feil.
6

Snu voltmeter til ohm og med nøkkelen, koble den røde kabelen til plusspolen og det svarte til jord. Ohmmeter bør lese uendelig. Hvis ikke, er spolen dårlig. Hvis avlesningen er bra, fester den røde kabelen til plusspolen på batteriet og den svarte kabelen til den negative terminalen. Avlesningen nå bør være 0,5 til 1,5 ohm. Ta den sorte ledningen av den negative terminalen og hold den i den sekundære tårnet. Avlesningen nå bør være mellom 5K til 20K ohm. Hvis utenfor rekkevidde på noen av disse, må du bytte coil.
7

Fjern distributør cap på en konvensjonell stil tenning ved hjelp av vanlig skrutrekker. Sjekk hatten for slitte eller karbon-bue terminaler inne i hetten. Sjekk rotoren også for slitasje. Sjekk hatten for sprekker. Skift ut om noen av disse testene er mislykket.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64243.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer