Hva er årsakene til Turbo Stall?

En turbomotor er et vesentlig element i enhver seriøs amerikansk muskelbil. Teknologien muliggjør rask akselerasjon gjennom høyere hastigheter og den ekstra punsj at biler konstruert for racing etterspørsel for å være konkurransedyktig. Ved høye hastigheter eller tunge arbeidsforhold, kan turbo manifolder stall, forårsaker tap av hastighet og akselerasjon makt. En smart sjåfør, vel vitende om årsakene til turbo stall, kan ha sine kjøretøy rutinemessig inspisert for å sikre at alle delene fungerer som de skal. Heavy Load Forhold

I kraft takts motorer som opererer i moderne lastebiler, kan tung belastning føre turbo stall. Dette er på grunn av høye trykk boost overbelaster den turbo-systemet og forårsaker en ubalanse i trykk mellom kompressor og turbin halvdelene av turbo. Under disse omstendigheter bilens turbo stall vil manifestere seg som en første bølge i ladetrykk at føreren vil være i stand til å høre (ubalansen i trykket påvirker manifold) noe som medførte at turbo vil stall ut.

Stengt Throttle

turbomotorer, som de som brukes i sportsbiler eller andre performance-orienterte biler, krever en stor mengde luft som strømmer gjennom turbo manifold og motor for å forbli opererer med full gass åpner ved høyt turtall. Hvis luften har noe sted å flykte (dvs. strupeventil er feil og lukket), vil det føre til en trykkoppbygging i turbo. En stor mengde av lufttrykket i turbo vil resultere i en stall.
Skade på Wastegate

wastegate er en mekanisk ventil i turboladede motorer til la hastigheten som turbo spinn som skal styres. Dens viktigste oppgave er å lede noen eksosen bort fra turbinen når den ideelle inntak av luft er nådd. En skadet wastegate kan ikke kontrollere inntaket og retning av eksos som vil føre til at turboen å spinne på stadig høyere turtall og vil raskt stall turbo.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64786.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer