Hvordan Reset sjekke motoren lys på en Toyota Tacoma

The Toyota Tacoma startet produksjon i slutten av 1995. Sin produksjon datoen ble synkronisert med gjennomføringen av OBD II (on-board diagnose to), som standardiserte PC-diagnostikk for alle kjøretøyer i 1996. Check engine lyset kommuniserer et problem i utslippene systemet eller noe annet system overvåkes av sensorer som er i direkte kommunikasjon med motorkontrollmodulen. Når en av disse komponentene svikter, indikerer at datamaskinen svikt og utløser check engine lys. Disse feilene er kalt diagnostiske feilkoder (DTC) og bør diagnostiseres og utbedret før du forsøker å tilbakestille lyset. Du trenger
OBD II scan verktøy
Vis flere instruksjoner
en

Locate den diagnostiske lenke kontakten (DLC) i Toyota Tacoma. Det er under førersiden dashbordet mellom rattstammen og dashbordet. Formen på kontakten vil matche den trapesformede form av plug-tilkoblingen på OBD II scan verktøyet.
2

Fest kontakten til OBD II scan verktøy til DLC i Tacoma. Sørg for at den er koblet grundig.
3

Sett tenningsnøkkelen i Tacoma og slå det to klikk å aktivere "key-on/engine-off"-modus. Denne modusen lyser dashbordet og aktiverer strøm til de elektriske alternativer i lastebilen uten egentlig å starte motoren. Det vil også gi strøm til skanning verktøyet fra et tilbehør sikringen får strøm fra batteriet.
4

Les skjermen på OBD II scan verktøy. Det finnes mange forskjellige typer med litt forskjellige alternativer, men samlet de fungerer på samme måte. Rulleknappene og "enter" eller "velg"-tastene vil hjelpe deg å navigere gjennom de forskjellige funksjonene skanningen verktøyet tilbyr. Det anbefales å "lese koder" først før tilbakestilling, med mindre du allerede har gjort de nødvendige reparasjoner som utløste check engine lys.
5

Bla til "reset" eller "slette koden" alternativet når koden (e) har blitt dokumentert, hvis det er aktuelt. Trykk på "Enter" eller "select"-knappen for å bekrefte at du ønsker å slette koden (e). Noen få sekunder vil passere og OBD II scanner vil varsle deg om at kommandoen blir sendt til ECM av Tacoma. Når hovedmenyen av Scan Tool vises igjen, er check engine lyset reset. Vær oppmerksom på at harde koder og selv små koder kan og vil re-utløse check engine lyset hvis ikke utbedret. Hard koder kan re-utløse umiddelbart eller må kanskje tåle IM monitor reset av ECM. Dette kan ta flere kjører sykluser å skje.
6

Sjekk status på check engine lys ved å trekke skanning verktøyet og deretter starter Tacoma. Check engine lyset bør ikke opplyst så lenge en hard kode er ikke re-utløser den defekte enheten.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64260.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer