Hva er årsaken til Rough Tomgang på en 1995 GMC Safari Van?

The 1995 GMC Safari van kom med en 4,3-liters sekssylindret og en fire-trinns automatisk girkasse. Bygget med de samme prinsippene i Chevy 305 og 350 på 4,3-liter er en push rod stil motor som gjør bruk av en distributør, som er drevet av kamaksel til strøm til tennpluggene. Generelt er 4,3-liters er en sterk motor som er egnet til å vare så lenge kjøretøyet er i den, så lenge den er på riktig nivå. En grov tomgang kan ikke være et alvorlig problem i starten, men det fører til nøling på akselerasjon, tap av hestekrefter og i de fleste tilfeller kan føre til ytterligere problemer enn kan redusere levetiden og effektiviteten til motoren. Grovheten
p Som hvert stempel reiser sitt inntak stroke en naturlig vakuum skapes og kanaliseres gjennom spjeldhus å tjene som luften delen av forbrenning blandingen. Gass blir deretter levert i dette tilfellet gjennom lavere inntak manifold av injektorer og er ment å skape den perfekte luft til drivstoff blanding for forbrenning, Avhengig av motortemperatur, eksos gass resirkulering og andre forhåndsinnstilte protokoller plantet inn i ECM. Anytime luften til drivstoff forholdet er av, kan blandingen ikke detonere riktig, eller til rett tid. Utgangspunktet enhver mangel eller feil levering av luft, bensin eller gnist vil umiddelbart føre til at motoren gå ujevnt eller stadig stall.
Air

Air, akkurat som bensin og gnist er helt nødvendig for forbrenningsprosessen. Like nødvendig som luften er, kan for mye eller for lite av noe alltid være dårlig, og luften levering til motoren din er ikke annerledes. Først og fremst sjekke luftfilteret, det ligger i huset like ovenfor fan liksvøpet på kjernen støtte. Løft klaffene og fjerne det hvis du ikke kan se lys gjennom filteret sin rane motoren på et nødvendig element og må skiftes. Hvis luftfilteret er fine eller problemet vedvarer, inspisere ethvert tomrom linjen som går til og fra inntak manifold. Enhver vakuum lekkasje forbi manifold absolutt trykk eller MAP sensor vil være ekstra luft maskinen har ikke tatt høyde for at vil pålegge riktig luft til drivstoff blanding skape en grov tomgang.
Ignition

Sjekk tilstanden på dine tennplugger og ledninger. Hvis de ikke har blitt endret nylig tennpluggene kan bæres eller det kan være skade på tennplugg ledninger. Feiltenning er vanligvis den fremste årsaken til en grov tomgang og ujevn akselerasjon. Hvis tennpluggene ble nylig erstattet fjerne dem og inspisere gapet av hver bakken snoren; en overdreven eller grunt gapped plugg vil skape en grov motoren. Hver tennplugg skal gapped til 0,045-inches og strammes til 11 fot-pounds. Videre inspisere distributør cap og rotor for slitasje, sprekker eller andre skader. Et sprukket lokk vil tillate fuktighet inn i fordeleren forårsaker en feiltenning over en eller flere av tennpluggene. Slitte kontakter på hetten eller en slitt kontakt på rotoren vil føre til hver tennplugg å skyte feil.
Fuel

Fuel levering er selvsagt like viktig som luft og brennstoff. Følg drivstoffslanger til der de møtes med motoren og finn drivstoff trykktest port. Installer en drivstoff trykkmåler og teste drivstofftrykket; med nøkkelen og tenningen av trykket bør være mellom 55 og 61 psi. Hvis trykket er ikke innenfor det angitte området er det et problem med bensinpumpen, eller drivstoff linjer som må diagnostiseres og er mest sannsynlig årsaken til grov tomgang. Tette injektorer vil spray en strøm av drivstoff, i stedet for en jevn tåke og vil føre til en alvorlig glipp brann problem. Hvis luften og tenning systemer teste godt det ville være en god idé å prøve litt drivstoff injektor renere eller har drivstoffsystemet betjent med en profesjonell maskin.
Andre mulige årsaker
< p> en overoppheting motoren vil føre til at luft og brennstoff for å detonere før stemplet har nå den riktige punkt i forbrenningsslaget, og kan alvorlige skader stempelet og sylindertoppen. Hvis motoren er overopphetet nylig kunne det være mekanisk skade på inntak eller utløp ventiler eller stempelet selv. En blåst toppakning, identifisert av den hvite røyken spyr fra eksos eller melkeaktig stoff som har magisk erstattet olje i veivhus. Kjølevæske eller olje i forbrenningskammeret vil forårsake alvorlig skade og vil føre til at motoren kjøres svært grovt, hvis i det hele tatt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68776.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer