Kan katalysator Årsak en Misfire på en sylinder?

Good automotive diagnose, som medisinsk diagnose, kommer ofte ned til teknikeren evne til å skille sak fra effekt, for å se på en feil og avgjøre hvorvidt det er et problem i seg av seg selv eller bare symptomet på et større problem. Slik er tilfellet med misfires av enhver type. Mens den uerfarne kliniker kan bare anta at en ekstern feil er årsaken, kan det ikke være tilfelle. Katalysator Basics

En katalysator er et slags masovn, en forbrenningsovn utformet for å konvertere visse kjemikalier til andre kjemikalier under svært høy varme og press. De fleste omformere har to kamre. Den første griper ubrent brensel fra motoren og brenner det, noe som skaper en etterbrenner-lignende varme som letter den andre reaksjonen. Jo mer ubrent drivstoff går gjennom omformeren, jo mer intense reaksjonen og mer varme kommer ut.
Misfires og Converter Temperaturer

A feiltenning er svikt i en sylinder til brann, enten fordi det er ingen gnist, eller fordi det er et overskudd eller underskudd av luft eller drivstoff. Den merkelige ting om misfires er at, uavhengig av årsak, vil de nesten alltid resultere i en økning i katalysatortemperaturen. En "rik" feiltenning som følge av luft blokkering, en lekker injektor eller en feil tenning vil sende ubrent drivstoff gjennom rørene, hvilke pigger converter innleide.
Lean misfires

Et vakuum lekkasje, tett injektor eller tap av drivstoff press vil føre til en "lean" feiltenning, der det ikke er nok drivstoff i sylinderen for å opprettholde tenningen. Siden flammen foran ikke kan opprettholde seg selv i sylinderen, vil det ofte sende ubrent drivstoff ut gjennom eksos ventil. Siden omformere er spesialister i å brenne bort drivstoff som motoren ikke kunne, kan selv den lille mengden som finnes i en mager eksos godt resultere i overoppheting.
Converter Meltdown

gjennomsnittlig converter er keramiske matrise opererer vanligvis på mellom 700 og 900 grader Fahrenheit, og tåler i overkant av 1000 grader. Temperaturer høyere enn det vil knekke konverteringsprogrammet keramiske matrise, forårsaker den til å kollapse i seg selv. Dette kollaps kanaler de resterende gasser gjennom stadig færre kanaler, hva som forårsaker en kaskade effekt av ødeleggelse kjent som "converter meltdown."
Bilder Hva det koker ned til

er en kylling-eller-the-egg scenario; smeltet omformer har ikke forårsaket feiltenning, snarere er det forhåndsdefinert feiltenning hva overopphetet din converter. Det er ikke å si at konverter ikke hadde noen problemer før - spesielt hvis motoren har en historie med misfiring - bare at feiltenning nesten helt sikkert utført en coup de gras på det som var igjen av din konverteringsprogrammets matrise
.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68295.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer