Hva skjer hvis EGR er blokkert av?

EGR, som står for EksosGassResirkulering, er utstyrt på de fleste nye biler, samt noen eldre modeller. EGR ventilen resirkulerer brent eksosutslipp tilbake i inntak systemet slik at utslippene kan bli re-brent, eller "resirkulert" ut eksos. Systemet opererer ved åpning og lukking av magnetventilene, regulert av en membran. Magnetventilene åpne og lukke EGR av mengden manifoldtrykk ventilene mottar. Når EGR ventilen er blokkert av eller helt lukkes, vil det vise noen åpenbare tegn. Pinge eller Knocking

Et tett eller stenges av EGR ventil vil noen ganger gi et akustisk støy som likner en "pinge" eller lys "banker" som kommer fra motoren. Egenskapen er nesten lik pre-tenning eller detonasjon, begge forårsaket av unormalt høye temperaturen i forbrenningskammeret. Et tett EGR ventil vil øke forbrenningstemperaturen på samme måte og kan lage denne lyden.
Rough Idle

Et tett ERG ventil vil manifestere seg i inaktiv krets. Når EGR passasje blir blokkert av det holder eksosutslipp og luft fra sirkulerer i motoren og forårsake en kvelende tilstand. Motoren gå på tomgang vil være grov, ofte snublende og ute av stand til å holde en jevn tomgang rpm. Rpm kan være sporadisk, heving og senking tilfeldig.
Stalling

Stalling, en komplett motor avstenging tilstand, kan skje når EGV har tettet , slå av strømmen av utslipp gasser. Dette vil skje mest hovedsakelig på tomgang --- og kanskje ikke skjer hele tiden.
Overoppheting

eksos produsert av forbrenningsprosessen inneholder karbondioksid, som er delvis vann. Den karbondioksyd, sammen med brent eksosgass, kommer inn gjennom EGR ventilen inn i inntaket for å redusere skadelige NOx (nitrogenoksider)-utslipp, men det avkjøler også i forbrenningskammeret. Hvis EGR har tett, vil det gi en merkbar temperaturøkning i motoren.
Smog Test
p Hvis EGR ventilen er tett eller helt blokkert av det kan lenger re-brenner skadelige utslipp i brennkammeret. Den NOx-utslipp vil strømme uregulert gjennom brennkammeret og ut av eksosrøret. Overdreven utslipp av NOx vil dukke opp i løpet av en smog test og forårsake en fiasko. I tillegg til NOx-utslipp, kan en tett EGR enrichen drivstoffblandingen og produsere overskudd av HC (hydrokarboner) og CO (karbonmonoksid).
Engine Light

En tett eller defekt EGR ventil vil utløse en "Check Engine" eller "Emission Control" lyset på dashbordet. Eieren må ta sitt kjøretøy til en sertifisert test og reparasjon stasjon som har en kode skanner. Skanneren vil da bli plugget inn i bilens datasystem, og en feilkode vil bli identifisert. Hvis EGR ventil representerer systemfeil, vil koden nummer spesifikt identifisere EGR som den mislykkede komponent.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68092.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer