Vanlige årsaker til olje i en Radiator

En bilens motor er konstruert for å holde sammen under strenge press og stress. En rekke væsker reise i og rundt de delene av en motor for smøring, kjøling eller som del av forbrenningsprosessen. En radiator er den viktigste delen av kjølesystemet, mens motorolje blir brukt til å smøre hurtig bevegelige deler. Olje blanding med kjølevæske i radiatoren er en indikasjon på at noe har gått alvorlig galt inni motoren din. Blown toppakning

En av de vanligste årsakene til olje i kjølevæske, er en blåst toppakning også den enkleste og rimeligste å reparere. En motor som er delt horisontalt i øvre og nedre seksjoner. Den nedre del, som huser stempler og veivaksel, som er kjent som blokk. Den øvre delen inneholder motoren ventiler kalles hodet. Disse delene er tett boltet sammen med en tøff pakning klemt mellom dem. Denne pakningen inneholder hull å tillate kjølevæske å sirkulere rundt hodet og blokk og separate hull for å tillate oljestrømmen. Hvis denne pakningen mislykkes, kan det åpne en bane for motorolje å angi kjølevæske passasjer.
Cracked Block

Motor blokker er laget av stål eller høy styrke aluminium. Gitt de rette forholdene, kan en sprekk utvikle seg mellom den interne olje og kjølevæske passasjer inne i blokken selv. Vanligvis kan en blokk kan sprakk ved en innvirkning (for eksempel en kollisjon) eller ved at motoren fryser i kaldt vær. Hvis for mye vann i frostvæske /kjølevæske blanding, vil lave temperaturer føre denne blandingen til å fryse og utvide, muligens sprukket blokken.
Warped eller Løfte hodet

Boltene som holder et topplokk på en motorblokk er utsatt for betydelig stress. Det er mulig for disse boltene å slites ut og strekke seg, ødelegge toppakning evne til å forsegle. Olje og kjølevæske kan bli tvunget av motor presset til å flyte rundt pakningen og bland sammen. Et hode kan være vridd av ekstrem motor overoppheting og hodet bolt strekk, produsere den samme situasjonen. Aluminum hoder er mer tilbøyelige til å deformere på denne måten, men noen hodet kan deformere under nok misbruk.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65285.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer