Slik feilsøker en 2000 Dodge lastebil

The 2000 Dodge Ram pickup ble produsert i 1500 og 2500 modeller. Den 1500 har en 5,2-liters V8-motor og 2500 har en 5,9-liters V8-motor. Pickup er en kraftig modell med firehjulstrekk og en fem trinns manuell girkasse eller en fire hastigheten automatisk. Feilsøking av pickup krever evne til å overvåke girkasse og motor ytelse på en jevnlig basis. Du må også ha tilgang til en elektronisk leser for å teste sensorene. Du trenger
Elektronisk leseren
Hammer
Stikknøkkel
Vis flere instruksjoner
en

Plugg den elektroniske leseren inn i uttaket ligger under førersiden dash. Slå på leseren og vri om nøkkelen for å kople til strømuttaket. La leseren til å kommunisere med lastebil og følg instruksjonene på skjermen. Leseren vil kjøre en innledende test før du får beskjed om å starte bilen. Forlate lastebilen kjører til leseren har fullført alle testene. Les resultatene for å fastslå om noen sensorer krever erstatning. Veivakselen posisjon sensor er et vanlig problem i 2000 Dodge Ram.
2

Bytt starteren hvis motoren ikke vil engasjere seg og batteriet og dynamoen er bra. Starteren vil gjøre en klikke lyd hvis det ikke er helt død. Hit starteren med en hammer og forsøke å starte. Hvis starteren fortsatt mislykkes, fjerner du de to boltene med en pipenøkkel og få den testet av en mekaniker.
3

Monitor motoren temperaturmåleren mens du kjører bilen. Hvis temperaturmåleren viser en høy avlesning, slutte å kjøre bilen og kjøleveske nivå. Også inspisere manifold pakning og motorrommet for lekkasjer. Den manifold pakning er et vanlig problem i Dodge og kan kreve erstatning.
4

Accelerate og bremse mens du kjører. Hvis sendingen vibrerer når den skifter, kan Output Shaft Speed ​​Sensor være periodisk sviktende. Dette er et vanlig problem i 2000 Dodge pickup, men det vil ikke bli oppdaget av leseren til sensoren har sviktet helt.
5

Pump bremsene flere ganger for å teste for skader. Pep og sliping indikere normal slitasje i bremseklossene og rotorene, men harde vibrasjoner og tap av trykk i bremsen indikerer en sviktende aksel fartsmåleren.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/67910.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer