Slik feilsøker en CVT

En kontinuerlig variabel transmisjon, eller CVT, benytter et system med konisk tannhjul eller trinser for å tillate en konstant variabel girutveksling. Dette gjør at motoren alltid opererer på topp effektivitet og ytelse, i motsetning til konvensjonelle girkasser som har et gitt antall girutvekslinger å velge mellom. Bil CVTS er utstyrt med omfattende elektroniske overvåkningssystemer for å sikre overføring innvendige fungerer som det skal. Derfor kan du feilsøke nesten alle omfattende problem med CVT ved å gå motorens styringsenhet diagnosesystem. Du trenger
ECU diagnostisk leser
Papir håndkle
CVT fluid
Vis flere instruksjoner
en

Observer bilen måleren layout. De fleste problemer med CVT innvendige aktiverer bilen "check engine" lys, ofte angitt med en opplyst motor symbol. Alternativt, noen CVTS programmert til å blinke en av gir-indikatoren lyser, slik som overdrive lyset, når overføring problemer oppstår.
2

Plug en motor diagnostisk kode leser enheten til den diagnostiske tilgang port, generelt plassert under førersiden dashbordet området. Motorens styringsenhet, eller ECU, overvåker overføring feil og lagrer en feilkode når det oppstår feil. Hvis du ikke har en ECU diagnose leser, mange automotive service sentre tilbyr gratis ECU code-lesing service.
3

Study feilkoder gitt til deg av den diagnostiske leseren til å feilsøke CVT . Hver komponentsvikt har en unik feilkode, samt en kort beskrivelse av funksjonsfeil. For en mer detaljert forklaring på feilkoden, kan du kontakte produsenten av kjøretøyet serviceavdeling.
4

Kontroller CVT væskenivået. Åpne CVT fluid peilepinnen, vanligvis plassert i nedre motorrommet. Ta ut peilepinnen og tørk av all overflødig væske. Deretter setter peilepinnen og ta den igjen. Dette etterlater en nøyaktig på peilepinnen som viser væskenivået. Sammenligne væskenivået med anbefalt nivå gitt av bilens brukerhåndbok.
5

Blot en generøs mengde av CVT fluid på en ren, flat papirhåndkle. La væsken tid til å bosette, deretter observere farge og konsistens på blot flekken. Sunn CVT fluid vil produsere en gjennomgående spredt, lysebrun blot. I kontrast vil slitte væske produserer en tett, mørk blot på håndkleet. Dette er på grunn av kontaminering av CVT fluid, slik som gjennom oksidasjon. Skyll og erstatte usunn væske med ny girolje som anbefalt av bilprodusenten.
6

Start kjøretøyet og skifte overføring mellom de forskjellige driftsfunksjoner valg. Hvis girkasse føles nølende, indikerer dette et problem med girkasse eller shift linkage komponenter. Men hvis sliping eller vibrasjoner oppstår fra girkasse seg selv på girskift, indikerer dette et problem med overføring innvendige.
7

fart på bilen og observere turtelleren, noe som indikerer rpm verdier. Hvis overføringen kjemper for å øke eller opprettholde den gitte rpm verdi, betyr dette et problem med den interne CVT trinse system. For eksempel vil en forsinkede CVT belte gjøre det vanskeligere for overføring for å levere motorens kraft til hjulene. Alternativt en slipping belte og andre interne CVT problemer som hindrer kraftutfoldelse gjøre motoren føler nølende under tung akselerasjon.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68353.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer