Teste en bil Termostat uten å fjerne den

Bilen termostat er en kontroll ventil som regulerer flyten av kjølevæske fra radiatoren til motoren, for å fremme motoren varme opp og opprettholde konstant driftstemperatur. En typisk termostat inneholder en kvikksølv-fylt stempelet ventil som sitter inne i et hus, sammen med en returfjær. Når en viss temperatur er nådd, åpnes kvikksølv, følsom for varme, en stempelventilen for å tillate strømning av kjølemiddel. En retur våren slår ventilen når kjølevæske kjøler. En defekt termostat kan feste i åpen eller lukket stilling, påvirker motorens ytelse og temperatur. Et kjøretøy eier kan diagnostisere en defekt termostat uten å fjerne den fra bilen. Du trenger
Lommelykt
Blyant eller stikke
plasthansker
Rags
Vis flere instruksjoner
en

Løft panseret og plassere bilen i park eller nøytral, avhengig av din overføring type. Sett i nødbremsen. Se temperaturmåleren mens motoren varmes opp. Du bør se en gradvis temperaturøkning i løpet av de første fem til 15 minutter av motoren i gang. Hvis check engine lyset kommer på og temperaturen nærmer seg forsiktig eller maksimum sone på måleren din, har du et problem med en termostat fast i lukket stilling. Hvis temperaturen stiger svært raskt etter oppstart, og du hører en crinkling lyd eller se en liten mengde damp som kommer fra toppen av motoren, er termostaten fast i lukket stilling.
2

Fjern radiator cap, på en kul motor. Start motoren og se ned gjennom lokket åpningen. Slå din observasjon posisjon mellom temperaturmåleren og innsiden flyten av kjølevæske. Du vil se noen vannføring eller churning inne i radiatoren på en kald motor. Så snart motoren når normal driftstemperatur og choken åpnes, skal du se en merkbar strøm eller churning inne i radiator - et bevis på at termostaten har åpnet for å tillate sirkulasjon fra radiator til motorblokken. En økning i temperaturen forbi normal og mangel på kjølevann sirkulasjon indikerer en fast eller defekt termostat.
3

Start bilen normalt og se på temperaturmåleren under oppvarming. Hvis temperaturmåleren raskt når trekvart punkt eller utover, deretter faller brått, sjansene er termostaten stikker øyeblikk før du åpner. Denne tilstanden peker på en termostat som er i ferd med å svikte, vist av sporadisk eller plutselig åpning i stedet for en gradvis åpning. Skift termostaten.
4

Fjern radiatorlokket og start motoren. Legg merke til hvor den øverste kjølevæske nivået er inne i radiator. Bruk en lommelykt for å se nivået bedre. Du kan markere høyden på kjølevæske nivå med en blyant eller en pinne. Husk nivået. Hvis termostaten fungerer riktig, vil det være en merkbar nedgang i kjølevæske nivå når termostaten åpner etter driftstemperaturen er nådd. Hvis ingen dråpe oppstår, er termostaten sannsynlig fast i lukket stilling.
5

Start motoren og la den varmes opp til normal driftstemperatur. Plasser dashbordet varmeapparat regulatoren på sitt høyeste temperatur setting, med viften på full blast. Se og vente på at temperaturmåleren å nå sitt vanlige leie. Føler varmen kommer ut av ovnen vents. Temperaturen skal føle seg veldig varm eller varm. Dersom varme-luft er kaldt eller lunkent, og temperaturen manometeret viser under normale området etter 15 minutter, indikerer det en termostat fast i åpen stilling. Dette betyr at kjølevæskestrømmen er rushing for fort gjennom motoren og radiator. En termostat fast i åpen stilling vil også føre til en langvarig motoren varm-up. Skift termostaten.
6

Start motoren og la den oppnå normal driftstemperatur, i henhold til temperaturmåler. Ikke la det bli overopphetet. Slå av motoren. Åpne panseret. Bruk et par plasthansker eller bruke en klut til å føle temperaturen på toppen radiator slangen. Hvis den øverste radiator slangen er kult, betyr det at termostaten er stengt og ikke tillater sirkulasjon. Føl bunnen radiator slangen, og det bør være kaldere enn den øvre slange, ettersom det passerer avkjølte kjølemiddel tilbake inn i motoren. En slange som er mye varmere enn den andre indikerer en termostat problem.
7

Park kjøretøyet og satt i nødbremsen etter en lengre tur. Slå av motoren og heve panseret. Hvis måleren leser unormalt varmt, og du hører en slamming eller clunking lyden kommer fra toppen av radiator tank, indikerer det en termostat mekanisme som periodisk åpning og lukking, slik at en plutselig rush av kjølevæske å smelle inne i radiator tanken. Lyden kan også ligne en høyt boblende, churning eller banke. Dette skjer først og fremst ivareta stenge av en varm motor, eller høres under langvarig stopp-og-gå kjører eller går på tomgang.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68571.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer