Slik viser diagnosekoder på en GM navigasjonssystem

Ikke alle General Motors biler kan vise On-Board Diagnose koder på sine instrument klynger. General Motors biler og lette lastebiler samlet etter 1996 er pålagt å rette seg etter Environmental Protection Agency standarder, noe som betyr at de diagnostiske koder er alfanumerisk og kan bare nås med diagnostisk hardware som en skanner eller en bærbar PC installert med OBD-II lesing programvare. General Motors biler 1995 og tidligere, men følge et annet system, ofte referert til som OBD-I. Disse bilene kan plasseres inn i en selv-testing modus, og diagnosekoder er formidlet av et blinkende check engine lys. Du trenger
Binders
Pen
Papir
Vis flere instruksjoner
en

Sit bak GM bilens ratt og stikke nøkkelen i tenning og finne bilens samlebåndet Datalink port. For all General Motors biler, er dette uttaket ligger direkte under rattet.
2

Rett ut en binders. Det må være et metall en, fortrinnsvis en uten en belagt plast eller gummi utvendig. Forme bindersen inn i et brev "U."
3

Finn de to sporene på GM bilens ALDL. Du trenger de to siste sporene på den øverste raden. Hvis de er merket, er de spor "A" og "B." Koble de to med U-formet binders.
4

Vri nøkkelen i tenningen. Du trenger det elektriske anlegget drives, men motoren må forbli avslått.
5

Count og posten, på et stykke papir, hvor mange ganger check engine lyset blinker på deg. Du må skjelne mellom to typer blinker. GMs OBD-I koder er tall som består av to tegn. Det første nummeret vil bli sett på som lange blink. Det andre tallet vil bli sett på som kortere blip-lignende blinker. Det vil være en pause på et sekund eller to mellom hele koder. For eksempel vil GM OBD-I-koder 24 og 36 kan være representert av to lange og fire korte blink blinker. Det vil da være en pause, etterfulgt av tre lange blink, og seks kortere blinker.
6

Slå GM bilens elektriske system av, når du har skrevet ned alle kodene. Din GM bilens brukermanual vil ikke hjelpe deg med å tyde tallene. Hvis du har en Chilton eller Haynes reparasjon håndbok for bilen din, vil du finne koding definisjoner der. Ellers må du finne koden definisjoner på nettet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66858.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer