Treg akselerasjon og Rough Idle i en 1990 Mitsubishi Montero

The Montero er en av Mitsubishi eldste tilbud i USA og har gått under mange navn gjennom årene. Enten du vet det som en Montero, Pajero eller Dodge Raider, dette gå hvor som helst SUV var Mitsu forsøk på å ta en del av import-SUV markedet så dominert av Toyota. Den Montero har brukt mange forskjellige motorer i løpet av årene (1990-modellen alene tilbudt seks forskjellige powerplants), og hver av dem kan være utsatt for svak akselerasjon og en grov tomgang hvis noe går galt i drivstoffsystemet elektronikk. Motor Basics

Mens de tidligste Monteros laget klare seg uten en innsprøytningssystem, benyttet de fleste modeller som selges i Amerika noen form for elektroniske kontroller. En Mitsubishi innsprøytningssystem bruker en veivaksel eller kamaksel posisjon sensor til å fortelle datamaskinen hvor veivakselen er i rotasjon sin, en oksygen sensor til å overvåke motorens luft /drivstoff-forhold og en gass stilling sensor for å bestemme hvor langt Åpne gassen bladene er . Mitsubishis Man kan benytte en eller en kombinasjon av luft-manifold trykksensorer og masse luftstrøm sensorer for å bestemme luftstrøm gjennom motoren. Alle 1990 Montero motorer med unntak av dieselmotorer og carbureted 2,6-liters in-line firesylindrede brukt slike sensorer.
Sensor Failure

Sensor svikt er den klart mest sannsynlige årsaken bak en dårlig tomgang og treg akselerasjon. Sensorene er oppført i punkt 1 er avgjørende på noen rpm, så hvis noen av dem går ut maskinen ikke vil være i stand til å nøyaktig meter luftstrøm. 1990-modell Årets 3,0-liters V-6 og 2,0-liters in-line fire har en "limp home" modus som de-låter motoren i tilfelle oksygen sensor svikter, men CPS, TPS, MAP og MAF sensorer er avgjørende uavhengig av turtall. Selv om sensorene ikke klarer direkte, kan en liten reduksjon, økning eller avbrudd i sensorspenning utgang forvirre datamaskinen.
Fuel System og Misfire

Antar det er ingenting galt med sensorene, er et drivstoff system problem eller feiltenning den nest mest sannsynlige årsaken. Et tap av drivstoff press på grunn av en sviktende pumpe, tette filtere og skitne eller tilstoppede dyser kan lett føre til tap av inaktiv kvalitet og akselerasjon. En sviktende tenningssystem kan også føre til en feiltenning, spesielt når det forekommer svikt i spolen, eller spolen pakninger. Spoler vanligvis ikke mislykkes direkte, de vanligvis får mindre effektive som de varme opp og fortsetter å falle i effektivitet til motoren svikter. Sjekk eksosrøret, hvis du oppdager en sterk lukt av drivstoff i løpet av en feiltenning, så oddsen er at Montero tenningen systemet har sviktet på noen måte
forgasser og Diesel Problemer
.

carbureted 2,6-liter kan lide av de samme akselerasjon-relaterte og idle problemer som alle andre forgasser motor. Lavt drivstoff press, skitne, tett og utslitte forgasser komponenter; dårlig tenning spoler eller utslitte distributør innvendige og generell slitasje på motoren kan alle være å klandre. Dieselmotorer er av natur enkle skapninger, og de tre som brukes i løpet av 1990 modell år er intet unntak. Hvis du opplever treg akselerasjon med en diesel, oddsen er at du enten har en boost lekkasje, en dårlig turbo, en eller flere dårlige eller tilstoppede dyser eller lavt trykk. Imidlertid vil en grov tomgang tyder på lavt drivstoff press eller en injektor-relatert problem.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/67993.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer