Hva er årsaken til Rapid Ground elektrode slitasje på tennplugger?

Tennplugger er ganske enkle enheter, en kontrollert elektrisk korte i samme forstand som en forgasser er en avmålt drivstofflekkasje. Tennplugger opererer i noen av de mest Faustian forholdene på jorden, stadig utsatt for tusenvis av grader Fahrenheit, etsende kjemikalier og en malstrøm av mekaniske påvirkninger. Ground strap erosjon er ikke den vanligste pluggsvikt, men det er vanlig nok til å rettferdiggjøre noen diagnose. Detonasjon og Fortenning

Ukontrollert drivstoff detonasjon kommer først på denne listen, først og fremst fordi det vil ødelegge alt i motoren din, og starter med pluggene. Detonasjon - aka kant eller ping - er et resultat av unormal forbrenning i sylinderen, ofte selv resultatet av brensel detonerende på eget sted i sylinderen. Hvis du er heldig, vil detonasjon spise pluggene før det ødelegger noe vesentlig dyrere. Detonasjon og preignition er to subtilt forskjellige ting, og viser ulike symptomer på pluggen. Detonasjon som følge av en mager drivstoff /luftblandingen vil fortenningen eller lav-oktan typisk knekke den keramiske isolator. Preignition fører til at bakken stroppen for å smelte og forkorte.
Korrosjon

etsende kjemikalier i drivstoff og olje kan ikke gjøre mye ved romtemperatur, men de vil spise en plugg elektrode som om det var midt i saltvann. Oksygen er den primære skyldige her, for et par grunner. Ekstra oksygen i sylinderen vil, på egen hånd, oksidere pluggen raskere rett og slett fordi det er drift i en oksygen-rikt miljø. Dernest øker mager drivstoffblanding oddsen for detonasjon, og det gjør alltid pluggen blir varmere.

Overoppheting

Tennplugger har en "varme rekkevidde , "hovedsakelig bestemt av størrelsen av isolatoren på spissen. A "kaldere" rekkevidde plugg er en som utfører mer varme bort fra spissen, og dermed redusere belastningen på pluggen og sannsynligheten for varme-indusert skade. Moderne biler bruker vanligvis et "varmere" plugg, som vil, innen visse grenser, øke forbrenningen, drivstofføkonomi og utslipp ytelse. Motorer med kompressorer, turbo, lystgass og ekstremt magre air-fuel ratio kreve et kaldere varme-range plugg. På de fleste overoppheting tilfeller vil bakken stroppen ikke forkorte så mye som det vil bli veldig tynn og sprø.
Lead errosion

kobber legering som brukes i moderne plugger kommer ikke overens altfor godt med bly, faktisk, kan tilsetningsstoffer som inneholder bly raskt erodere en bakken stropp ned til nub i en svært kort periode. Ledningen soaks hovedsak i kobber krystallinske matrise, forårsaker den til å falle fra hverandre slik at regnvann fører sinkholes til skjemaet. Compounding dette er det faktum at bly tilsetningsstoffer foretrekkes primært av syklistene og ytelse entusiaster, som sannsynligvis allerede kjører høyere sylinder presset gjennom en rekke ytelse mods. Se etter en galle-gul depositum på normalt hvite keramiske isolator -. Et sikkert tegn på bly begroing

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68249.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer