2002 Land Rover Freelander Cooling System Problemer

Overoppheting problemer i en bil eller lastebil krever seriøs oppmerksomhet raskt. Med ekstreme overoppheting forhold, kan motorkomponenter bryte ned i en dominoeffekt og ødelegge flere systemer samtidig. Biprodukter av alvorlig overoppheting er: treg akselerasjon respons, dårlig gass kjørelengde, galled (eller smeltet) lagrene, stempelhylsen og ring svikt, gummislange og plast sensor smelting, sprengning hodet pakninger, og noen ganger motorrommet branner. Overoppheting problemer manifesterer seg i fire sanser: berøring, lukt, støy og syn. En observant sjåfør kan ta problemet tidlig, noe som kan spare tusenvis av dollar i reparasjon. Radiator Overoppheting
For større radiator reparasjon, gir en profesjonell tjeneste butikk de beste midler.

Sjekk din temperaturmåleren i bilen etter tegn på at nålen går inn i den gule forsiktighet sone, eller klatre høyere i den røde sonen. Et rødt indikator dash lys betyr en generell varm tilstand

. Forsiktig: Sjekk en kul motor. Trekk aldri caps eller slanger mens motoren går varm!

Lav til middels overoppheting (gul sone) under alle kjøreforhold kan tilskrives et lavt radiator nivå. Hvis nivået er i det vesentlige lav, betyr det foreligger en lekkasje eller vannet er fordampet over tid. Fjern radiatorlokket og visuelt inspisere nivå. Kjølevæsken bør være opp til toppen av hetten hals. Etterfyll ved behov.

Et kjøretøy som kjører konstant varm, men gir ingen støy eller mister vann, kan være en rusten ut og tettet radiator kjernen (kjernen fjerner varmen ved dispensasjon og luftstrøm). Dersom kjølevæsken vises rustfarget eller fylt med rusk, må det være hot-tanked eller erstattes. Fuglefjær, gjørme, insekter og andre gjenstander samler seg opp på forsiden av radiatoren. De bør fjernes med en høytrykksspyler dyse.
Overflow Reservoir
Fins og rør om en radiator er designet for å dissapate varme.

overløp reservoaret ligger i motorrommet. Vanligvis laget av plast og holder en gallon av kjølevæske, er det designet for å gjenvinne kjølevann fra presset ut av radiatoren når motoren stoppes ved. Linjer etset eller stemplet på siden av reservoarene viser riktig nivå, ofte merket "hot" og "kald". Ifølge motor tilstand, fyll reservoaret med kjølevæske til riktig nivå linje. Sjekk den lille gummislangen som fører fra den til radiator halsen er tett og lekkasje.
Radiator Slanger

Sjekk både øvre og nedre radiator slanger for tilstanden og tetthet. En vanndam under dem flagger en lekkasje. Bytt sprukket eller lekker slanger. De fleste sprekker og lekkasjer vil vises på radiator halsen. En slange som har "oppblåst" og økte i størrelse betyr den har mistet sin indre veggen styrke. Erstatt alle slanger som har noen misdannelse.
Termostat Failure

Sjekk termostaten (montert på fronten av motoren, koblet til den øvre radiator slangen) for lekkasjer, hvit skorpe og rust. Stuck termostater vil mange ganger føre til en veldig høyt dunkende eller knocking støy som kommer fra radiatoren. Når en termostat pinner, overopphetet motoren i løpet av minutter fordi kjølesystemet er helt avstengt. Bruk av en trepinne til radiatoren vil la deg føle banke vibrasjoner. Bytt termostat og pakning.
Blown Hode Pakninger

Se på din eksos eksosrøret mens motoren går ved driftstemperatur. Hvis du ser vann sprøyting eller drypper fra den (i rikelig mengder), kan dette finne et dårlig toppakning. Motoren vil bli tent til tider med denne tilstanden. Enhver tennplugg som har et rustet elektrode indikerer vann har kommet inn i sylinderen. Fjern radiatorlokket, start motoren, og se på vannet (avlaste trykket først). Hvis du ser bobler stiger, har dette betyr komprimering gass inngått en vannpassasjen - bevis for at en toppakning har sviktet. Ser også for damp eller røyk i motorrommet. A "livmoren-livmoren" støy fra motoren kan være forårsaket av en blåst toppakning.
Vannpumpe

Finn vannpumpe på forsiden av motorblokken. Hvis viften akselen beveger seg i begge retninger, betyr det indre lageret har mislyktes på grunn av mangel på smøring eller rust. De fleste vannpumper hadde en trykkavlastning hull på undersiden deres. Alt vann drypper fra dette hullet betyr lageret har slitt og forseglingen er oppløst. Bytt vannpumpen med disse symptomene.

Vannpumpe kjøring (fan) beltet bør ikke ha sprekker og være stramt rundt skiven sin. Stram eventuelle løse beltet, slik at 1/2 cm slakk. Bytt belter som ser frynsete eller sprukket. En angiveri støy som kommer fra beltet indikerer slark og slitasje.
Elektronisk kjølevifte og Motor
p Med nyere biler utstyrt med radiator-montert elektroniske fans, i stedet for en vann pumpe-drevet vifte, sørg for at den aktiveres når motoren når driftstemperatur. Hvis viftemotoren ikke kommer på med en varm eller varm motor, betyr det at elektrisk relé eller viftemotor er dårlig. Isoler mislyktes komponent og erstatte.
Fan Clutch

En fan clutch ligger på mange vann pumpe utstyrte biler. I ro, bør viften bladet viser motstand eller dra når trykket er brukt til å rotere det. En vifte som roterer slowy, etterslep med momentum, eller unnlater å spinne betyr at clutch ingen demper har slitt og bør byttes.
Igntion Timing

Sjekk tenningen timing, noe som gjør at den er satt til produsentens spesifikasjoner. Altfor avansert timing (over specs) kan overopphetes motoren.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65231.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer