Problemer med stramme Støttelager

Rod lagrene mottar enorme masse stress og rangerer høyt på listen over katastrofale motorhavari. Tight eller stiv bærende problemer kan være et resultat av mange faktorer som fører til funksjonsfeil deres. Rod lagrene kan spinne, fryse, strekke seg, deformeres og lider out-of-runde forhold. Rod lagrene presisjon, maskinerte flater som må håndteres på en forurensning-fritt miljø under inspeksjon og reparasjon. Menneskelig svikt, mangel på smøring og strukturell svikt konto for de fleste lagerhavarier. Heat

Når indre stang lagrene har redusert klaring mellom bæreflate og veivakselen journal, har en skikkelig oljefilm ikke rom for å nå mellom de to overflatene. Denne økte friksjon produserer varme, forårsaker lageret å ekspandere i løpet, videre kutte av olje levering. Når temperaturen nå så høyt som 400 grader, fører det til gløding eller riving av lageret til tidsskriftet rase. Dette vil ofte stramme eller fryse lageret mot veivakselen journal. Blåaktig-svarte flekker vises på lagrene og tidsskrifter som har lidd ekstrem overoppheting.
Torque

En altfor stramt peiling kan være et resultat av en out-of-sekvens dreiemoment prosedyre, eller et dreiemoment trykk som overstiger produsentens spesifikasjoner. Bæreflate vil knuse mot journal, forårsaker overdreven friksjon og varme. Over-moment eller over-strammet lagrene føre stangen endestykket å bøye i sentrum, noe som resulterer i en ut-av-rund profil. Senteret gap i lageret vil gnage og vibrere med hver omdreining, nedverdigende lageret materialet og fjerne minutt metallpartikler. Dette fører til vibrasjoner og stang knock som blir gradvis verre.

Smøring

Tight eller knust lagrene kan deformere smører hullet justering mellom veivakselen journal og lageret smøreren hull, forårsaker en redusert flyt av olje til underlaget inne i veivstang journal. Uten riktig smøring for å holde retningen fra å kontakte journal, temperaturen stiger og peiling materialet blir slitte. Gjentatte slitasje fører til overdreven rydding og stang knock. Overdreven stang knock kan kaste stangen som et resultat av stor ubalanse i veivstang rotasjon.
Bolt Stretch

Tight lagrene føre til overdreven kobler stang bolt strekningen. Bolt strekning fører til at trådene for å svekke og rive trådene på innsiden av stangen cap. Boltene under slike stress trøtthet for tidlig og mister sin strekkfasthet, de kan ikke brukes på nytt, og forventes å indikere riktig moment tall. Bolt strekke målere må brukes til å måle lengden på boltene når de er fullastet og strammes til spesifikasjonene.
Lagerspinn

Lagrene strammet utenfor spesifikasjonene vil varme opp fra friksjon og fell biter av metall som forringer lagerflatene. Gapet mellom tidsskriftet overflaten og bæreflate forverres, åpne opp med overdreven klaring. Dette fører til at stangen å hamre på plass igjen, sette opp en vibrasjon i rotasjonsaksen til stempel-stangen. "Kaster en stang" eller en spunnet bærende resultater.
Fjerning

Tight lagrene resulterer i fjerning vanskeligheten av koble rod bolter. Boltene kan fryse i stilling, noe som krever bruk av luft el-verktøy for å fjerne dem. Bolter som nekter å bevege seg i sine tråder må varmes eller ekstrahert med spesialverktøy, for eksempel skarp riflet skrue og mutter extractors. Bolt brudd krever Easy-Out-verktøy, inkludert omfattende boring og banke.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66661.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer