Min Toyota Vil ikke bo kjører

Uansett år og modell, alle bensindrevne Toyota motorer krever de samme tre tingene å bo kjører: drivstoff til å brenne, luft for å brenne drivstoff og gnist for å tenne drivstoffet blandingen. Et underskudd på ett av disse tingene kan og vil føre til blokkering. Drøye problemer er noe unikt, ved at de berørte systemet fungerer på første - men for noen grunn svikter etter en periode eller under visse betingelser. Stalling problemer er vanligvis lettere å diagnostisere enn no-start problemer, hvor nesten alle deler av motoren kan være skadet eller er involvert i funksjonssvikt. Du trenger
Repair manual for bilen din
Motor Scan Tool
metriske stikkontakter, komplett sett
Phillips og flat skrutrekkere, fullt sett
Metric åpne og box-end skiftenøkler, komplett sett
Fuel trykkmåler
Ether startgass
Vis flere instruksjoner
en

sjekke motoren koder hvis check engine lyser. Du kan kjøpe en dyr skanning verktøy for denne oppgaven, men mange kjeden auto deler butikken vil gjøre det for deg gratis. Gå til deler teller, forteller operatøren året og modell, og de vil hodet utenfor med deg for å sjekke kodene. Bruk hvilken informasjon du samler inn fra kodene til videre diagnostisere problemet.
2

Sjekk for vakuum lekkasjer rundt gummi /plast vakuum slanger som kommer fra inntaket manifold og gasspjeld. Et vakuum lekkasje vil manifestere seg som en plystrende lyd, mens motoren er i gang. Hvis du hører en slik lyd, lytt nøye, og følge det til kilden. Ellers se etter sprekker og dele linjene der de skli inn på tilbehøret. Hvis du tror du har funnet lekkasjen, spray mistenkte området med en kort utbrudd av eter startgass. Hvis motorturtallet plutselig stiger, du har funnet lekkasjen.
3

Sjekk drivstoffsystemet press. Denne prosedyren er best utføres av en erfaren mekaniker, og innebærer at man kobler en trykkmåler til press tilgang port på din Toyota drivstoff rail, drivstoffilter eller kaldstart ventilen. Du trenger en sporvidde og riktig trykk fitting, Toyota delenumre SST # 09268-45012 og # 09268-45013-01 (henholdsvis) for de fleste nyere modeller. Følg trykktesting prosedyrene som er beskrevet i repair manual på oppstart av motoren, høyt turtall og etter stans for å teste resterende trykk. Denne testen skal fortelle deg om du har en tett dieselfilter, feil trykkregulator, feil drivstoff pumpe eller et problem i drivstoffpumpen hastighet-kontroll krets.
4

Fjern inaktiv luft regulatoren (IAC ) og inspisere den. IAC er en elektronisk ventil i gasspjeld som regulerer luftstrømmen ved lave og middels turtall, og gjør at datamaskinen til å finjustere luftstrøm for å møte forhold. Disse ventilene ofte få tettet med karbon sot og lakk, og må rengjøres fra tid til annen. Følg reparere manuelle rutiner for fjerning, rengjøring og re-installasjon. Alle fortalt, dette bør ikke ta mer enn 15 minutter, og kan umiddelbart løse problemet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66415.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer