Hvorfor en 2003 Chevy Duramax Diesel Just Stop Running?

I 2003 Chevy bare tilbudt turboladet 6,6-liters Duramax dieselmotor i 2500 og opp-serien, som har vært kjent for å være gode pålitelige lastebiler. Uansett hvor god en lastebil er bygget eller hvor godt den er tatt vare på, er muligheten for feil alltid der og tilfeldige steiling eller ingen start forhold er ikke unntatt. Finne den skyldige forårsaker din dieselmotor til stall eller ikke starter kan være som å finne en nål i en høy stabel, men det er noen felles ting å se på før du stuper hodet dypt inn sa høy stabel. Fuel Delivery

En av de vanligste problemene med 03 Chevy Duramax motoren er drivstoff filter blokkering. Drivstoffilteret ligger på høyre - passasjersiden - ventildekselet og er sikret med en enkelt bolt. Brenselet går inn i filteret og deretter videre til drivstoff rail og injektorer. Den tett filter kan hindre at motoren starter eller kan blokkere drivstoff mens du kjører, slik at du hjelpeløs i midten av veien. Separer filterhuset og bytte i et nytt filter, de er billig og bør gjøres på en jevnlig basis. Noen gutter sverger ved å endre filteret annenhver oljeskift eller rundt 7000 miles. Sørg også for å sjekke alle drivstoffslanger og slanger for skader, lekkasjer eller knekk og bytt om nødvendig. Enhver begrensning mellom drivstofftanken og injeksjon pumpen vil skape drivability problemer som kan trolig forlate deg strandet. Hvis filteret ble nylig erstattet, kan det være luft i systemet eller en lekkende forbindelse på baksiden av filteret. Du kan pumpe primer på toppen av huset tre ganger til re-prime filteret, men noen mer enn tre ganger vil skade drivstoffsystemet.
Elektriske problemer

Kontroller alle elektriske kontakter for drivstoff sprøytebrukere, glødeplugger. Kontroller at batteripolene, på alle batterier om lastebilen har mer enn én, er tett sammen med kontakter for dynamoen. Enhver plutselig tap av strømforsyning vil føre til at motoren slås av, og kan gjøre det vanskelig å starte opp igjen. Eldre Chevy lastebiler hadde et problem med tenningslåsen terminaler seg ut, noe som fører til en tapt forbindelse mellom tenningen og bilens slått kraft som kan føre til at motoren til å stenge ned også. Dersom tenningslåsen er defekt, vil du miste strøm til flere komponenter på en gang når nøkkelen er på eller lastebilen vil fungere som nøkkelen er av, selv når den er i på-posisjon. En løs eller dårlig jording kan også føre til at motoren tilfeldig stall eller ikke starte. Det er to plagsomme bakken punkter som bør sjekkes, det første kobles på sjåføren side under og bak servostyring pumpe og en sølv bakken stropp som festes til den bakre topplokk under glødeplugg kontroll modul

Aftermarket utstyr

Aftermarket utstyr som hevder å bidra til å øke gass kjørelengde og hestekrefter kan også ha en negativ effekt hvis de skjer til å mislykkes eller har blitt utsatt for fuktighet. Selv eksterne forrett moduler kan gå dårlig eller kortslutte og forårsake intermitterende steiling, en nei-start tilstand og andre problemer. Det har vært ulike klager på visse ettermarkedet chips som hadde en produsent defekt som ville føre Duramax-motors Chevy lastebiler ikke kjører i det hele tatt. Det ble ofte funnet at når brikken ble fjernet, eller i boksen under dashbordet ble koblet fra, vil motoren og bilen fungerer fint, i de fleste tilfeller vil produsenten levere et erstatningsprodukt i retur for den defekte en. Det beste alternativet er å koble en ettermarkedet ekstern forrett eller ytelse tuning utstyr for å se om det løser ditt steiling og unnlatelse av å starte problemer.
Videre Diagnostics

Bruk en skanning verktøy, ett med evnen til å lese Freeze Frame data og se etter eventuelle lagrede feilkoder og fryse ramme data. Hvis bilen kjøres sette verktøyet til sitt i transitt reparasjon modus, som ledes av sin bruksanvisningen, og har en assistent tur langs for å se data som du kjører. Hvis du kan gjenskape scenario med Scan Tool tilkoblet, vil du kunne se hva som er i endring i motorens og datamaskinen ved steiling. Drivstoff levering styres av PCM, men det bruker informasjon fra veivakselen posisjon sensor å vite hvordan og når man skal fyre av sprøytebrukere. Kontroller tilkoblingen på kranken posisjon sensor. Bytt sensoren, hvis den er skadet eller du mener det kan være feil. Sensoren er på passasjersiden av motoren og monteringsbolten skal strammes til 71 tommers-pounds.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68783.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer