Tegn på Wheel balanseproblemer

Wheel balansering problemer kan påvirke bilens ytelse og sikkerhet. En ubalanse i hjulet ditt er ofte på grunn av tunge flekker som kan føre til at hjul og dekk å spinne med en uønsket vibrasjon. Hjulene er balansert readjusting vekten rundt bilens hjul. Wheel balansering er forskjellig fra hjulet justering, som har å gjøre med vinkelen på hjulene og deres forhold til bakken. Vibrasjon

kjøre en bil med hjul balanseproblemer resulterer ofte i vibrasjoner i hele bilen. For eksempel, hvis hjulene er i ubalanse kan du oppleve vibrasjoner i rattet på riksveg hastigheter. Du kan også føle vibrasjoner i bilsete eller gulvet. De fleste hjul balanse-relaterte vibrasjoner fremheves ved høyere hastigheter, vanligvis mellom 50 og 70 mph. Mange nye biler er laget med lett og ultra-sensitive fjæring og hjul, noe som gjør dem mer følsomme for hjulet ubalanse enn eldre biler.
Støy

Støy relatert til hjul ubalanse stammer fra vibrasjoner forårsaket av hjulet ubalanse. Når ubalanserte hjul vibrere, skaper de en svak summing eller summende støy som ikke er til stede for balanserte hjul. Som med vibrasjon, er denne effekten mer uttalt ved høyere hastigheter.
Dekkslitasje
p Hvis dekkene begynner å vise en uvanlig slitasje mønster, kan de være ubalansert. Denne slitasje mønsteret vises ofte scalloped eller skålformet og forekommer langs kantene på dekket ditt. Normal slitasje mønstre for et dekk vil ikke være primært langs kantene av dekket, men vil foregå på tvers av slitebanen.
Front eller Back hjul
p Hvis du føler vibrasjoner det meste i rattet i bilen din, så hjulet ubalansen er sannsynligvis i forhjulene på bilen din. Hvis du føle vibrasjon hovedsakelig i setet, så er det mest sannsynlig bakhjulene.
Se en mekaniker

Når du begynner å mistenke hjulene for å ha en balanse problem, gå til en auto butikk eller mekaniker. Selv om problemet er vanligvis ikke haster, er det en rask og enkel løsning som er vel verdt å bruke tid og penger, så det kan spare deg (og også spare deg penger) i fremtiden.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64743.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer