Hvordan finne en Fordampningssystem Leak

The fordampning system, også kalt EVAP på en automotive kjøretøy, feller og fanger hydrokarbon damper i drivstoffsystemet, som er relatert til utslippskontroll. Den EVAP systemet gjenoppretter gasstankåpninger ventilerte damp, sammen med overflødig damp utvist under motoren i gang og bensinstasjoner. Dersom hydrokarbon-damper ikke forblir inneholdt og resirkuleres, kan de lekker ut i atmosfæren, noe som bidrar til ozon forurensning. En smog sjekk, eller utslippskontroll inspeksjon, sammen med en kode skanner, kan avgjøre en liten eller stor EVAP system lekkasje. Et kjøretøy eieren kan bruke en røykmaskin til pin-point den nøyaktige plasseringen av lekkasjen og gjøre reparasjonen selv. Du trenger
kode skanner (valgfritt)
Trouble kode bok (valgfritt)
Floor jack
Jack stå
Eiers reparere manuell
Skrutrekkere
Røyk maskin
Flash lys
maskeringstape
Vis flere instruksjoner
en

ta bilen til en sertifisert bilverksted anlegget og ha en tekniker hekte en kode skanner til bilen din. Han vil bekrefte at du har en EVAP utslippskontroll lekkasje ved å se opp feilkode. Du kan leie en kode skanner fra en auto deler butikken og utføre din egen skanner sjekk. Hekte koden skanneren til universell jack under dashbordet og starte motoren. Hvis du finner en feilkode på skjermen, skrive det ned og slå opp nummeret på en feilkodenummeret bok.
2

Plasser kjøretøyet overføring i "Park" for en automatisk, og "nøytral "for en standard. Påfør i nødbremsen og heve panseret. Bruk et gulv jack å løfte bilen i begge ender og sett to bukker under fremre chassis ramme, og to mer under den bakre rammen. Lysbilde under bilen, og sjekk brennstoffdamp ventilen slangen som kommer ut av drivstofftanken og går langs chassiset til motoren. Slangen skal ikke ha sprekker eller skarpe bøyer i den. Sjekk festebraketten steder for slitasje eller chaffing.
3

Se i eierens repair manual for plasseringen av ditt EVAP system inne i motorrommet. Se etter trekull canister, vent cap, vent magnetventil, renske flyt ventil og EGR ventil. Finn de to små plast linjer som danner en dobbel port og fest i nærheten av ventilen cap. Fjern dobbel port ventilen ved å trekke den av brystvortene, som vil etterlate to små hull i porten kroppen. Fest en adapter kjegle, med slange, fra en røykmaskin til toppen port hullet, som bør være vakuum eller inntak manifold linje.
4

Wedge en skrutrekker i throttle linkage å holde gassen åpen . Slå på røyken maskinen og la den sette systemet under trykk i 2 til 3 minutter. Hvis du ser røyken som kommer ut av kald luft inntak slangen, betyr det at systemet har trykk. Bruk en sterk lommelykt for å se på alle slanger, både store og tynn, koblet til inntak side av eksosrensesystemet. Se etter små strømmer av hvit røyk som kommer fra slangekoblingene og sprekker i slangen. Når du finner en lekkasje, markere slange med et stykke maskeringstape, slik at du kan bytte ut slangen.
5

Slå av røykmaskin og plasser adapteren kjegle inn i den nedre dobbel port hullet. Slå på maskinen og la systemet under trykk. Den nedre port linjen vil føre til trekull canister, så se etter lekkasjer i linjen kommer til det og at koblingene. Ignorer den lille mengden av røyk som kommer fra toppen av ventilen cap - dette vil være normalt. Sjekk høyt og lavt, alle slanger, linjer og tilkoblinger. Tape noen lekker slange med maskeringstape for å identifisere kilden til lekkasjen. Når du er ferdig, fjerner du røykmaskin adapteren og slangen og plugg den doble porten tilbake til brystvorten tilkobling.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68243.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer