Årsaker til CCM ikke kommuniserer med ECM

The Chassis Control Module (CCM) er ansvarlig for mange av funksjonene på kjøretøyet. Det oversetter signalene som mottas fra alle hjul hastighet sensorer. Den styrer noen ganger din kollisjonspute-systemet og også all-wheel-drive funksjon. Det er også releer all sin informasjon til Engine Control Module (ECM), som i sin tur gjør tilsvarende justeringer i drivverket. Et sammenbrudd i kommunikasjonen mellom disse modulene ikke bare slår på check engine lys, det reduserer også økonomien og sikkerheten til bilen. Åpner og shortser

nummer én årsak til kommunikasjon sammenbrudd mellom CCM og ECM er åpen og kortsluttet ledninger. Et brudd i en hvilken som helst av trådene vil stanse flyten av strøm og resultere i en åpen krets. Enhver ledning som hadde sin dekker skadet og gjør kontakt med chassis eller andre ledninger vil føre til en kortslutning i kretsen. Hvis problemet er intermitterende, er dette sannsynligvis en kort. De vanligste områdene for disse forholdene å oppstå er på skott kontakter og ved døren dørstolper, hvor ledningene er stadig forstyrret.
Bad Ground

En dårlig forbindelse på modulen bakken kan også føre til at det svikter og slutter å kommunisere med ECM. Den Chassis Control Module er vanligvis jordet gjennom etuiet. I områder hvor salt eller kjemikalier brukes på veiene, er en sannsynlig årsak til svikt en opphoping av rust på monteringsstedet. Rengjør og teste dette stedet for kontinuitet til bakken før du konkludere med at modulen er feil.
Trådløs sender og CAN Bus

Noen nyere modell biler har moduler som overfører noen data trådløst til de andre modulene. Ettermarkedet trådløse enheter kan forstyrre senderens drift. Senderen i seg selv kan være feil. Andre biler har det som kalles en CAN Bus å overføre data. I dette systemet, går hele informasjonen til ECM digitalt med en spesiell kabel. Denne kabelen kan bryte noe som vil føre en åpen krets tilstand og signalet vil ikke nå sitt mål. Det kan også for tidlig kontakt, malt forårsaker en kortslutning. Forstyrrelser også kan påvirke kabelen.
Feil Module

Noen mennesker, inkludert teknikere, hoppe til en "defekt modul" konklusjon uten å undersøke ordentlig. Modulene er solid og ikke mislykkes ofte. CCM, men er spesielt sårbar ettersom det vanligvis er utsatt for vær og vind. Bruk en skikkelig scan verktøy og diagnostisere eventuelle problemer innenfor selve modulen. Som med hvilken som helst datamaskin, kan det være software og hardware problemer. Fix programvare problemer ved å re-blinkende eller omprogrammering av modulen til produsenten leverte spesifikasjoner. Fikse hardware problemer typisk ved å bytte ut modulen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68242.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer