Bil batteri eksplosjon Årsaker

Mange gjør-det-selv-mekanikere ikke skjønner den eksplosive potensialet av bilens batteri. På innsiden omfatter et bly-syre-batteri av en serie av negative og positive plater sitter bly i svovelsyre og vann. Batteriet avgir meget flyktig hydrogen-og oksygen-gasser som det gir strøm. I de rette forholdene, kan disse gassene antennes og eksplodere. Hvis det skjer, trenger du ikke ønsker å være i nærheten av batteriet, som batteri skår og svovelsyre kan føre til alvorlig skade, inkludert blindhet. Hoppe Starter

batteri eksplosjoner skjer ofte når du bare hoppe starte en bil. En uerfaren person kan hekte batterikablene feil, og skaper en gnist som kunne føre til at batteriet eksploderer. Aldri koble opp kabler til "start" kjøretøy hvis det allerede kjører. Begynn med å feste den positive enden eller røde kabelen til den positive innlegg på dødt batteri. Gjenta dette for å starte bilens batteri. Fest den negative enden av kabelen på startstreken bilens batteri, og til slutt, fest den negative enden for de døde batteriet på kjøretøyets ramme eller motorblokken. Start bilen som leverer juice, rev motoren litt i noen minutter og la en avgift for å bygge før du prøver å starte bilen med det tomme batteriet. Fjern hoppe kablene i omvendt rekkefølge.
Lade

Bilbatterier eksploderer fordi en gnist antenner hydrogen og oksygen gasser som genereres av den interne elektrolyse prosessen i løpet av dagens trekning. Sette et batteri på en vedlikeholdslading lader er det beste alternativet, men ikke sette laderen på batteriet mens plugget i og på, da dette kan forårsake en gnist. Ideelt sett, ta ut batteriet fra bilen og lade den i et godt ventilert område å spre gassene og redusere potensialet for en eksplosjon. Før du fester eller fjerne lader kabler, slår av laderen for å unngå gnister.
Elektrisk Kort

Når en kortslutning inntreffer over positive og negative batteri terminaler, kan batteriet overopphetes og eksploderer. Den korte kan generere høy strøm og varme opp batteriets svovelsyre og vann og å øke produksjonen av hydrogen-og oksygen-gasser. Den korte kan også gnist som antente disse gassene. Sørg for at ingen løse ledninger krysser batteriet og holde alle elektriske ledninger inne i motorrommet trygt bort fra batteriet området.
Intern feil

Fabrikasjonsfeil kan føre til bilbatterier å korte internt. En dårlig sveis på den ene av de innvendige blyplater og sammenkoblede stropper kan føre til en stropp for å løsne og gnist mot en negativ eller positiv plate. Den gnist kan antenne restgassene i ett eller alle av cellens batteriene i dagens trekning, noe som resulterer i en eksplosjon.
Broken Battery Post

En ødelagt batteri innlegget kan ikke avsløre seg selv til batteriet eksploderer. Hva skjer i dette scenariet er at DIY mekaniker kan vri kabelen for å få den av batteriet innlegget, eller pund på innlegget for å installere kabelen, uvitende bryte stillingen internt, som det er laget av formbare bly. Broken innlegg kan gnist internt, vanligvis ved start eller hoppe under dagens trekning. Når du tar ut et batteri kabeltilkobling fra et innlegg, aldri vri kabelen på innlegget for å fjerne det. Ikke pund kabelenden å få det tilbake på innlegget. Begge disse tiltakene kan skade innlegget, som venter som en landmine for de rette forholdene for å skape en gnist. Alltid løsne mutteren på enden av kabelen enden og spre sine "ører" for å løsne den. Det finnes spesielle verktøy for dette, men du kan også bare bruke en stor skrutrekker til å utføre oppgaven. Hvis kabelen bolten er slitt, bytt kabelen enden med en ny en, eller bare kjøpe en ny kabel og installere den. Hvis erstatte en, bytt begge samtidig.
Practice Safety

Fjern smykker når du arbeider rundt et batteri, spesielt hvis smykker er ledende. En enkel slip av hånden kan lage en bane for en gnist via en giftering eller en håndleddet band fra en klokke. Bruk beskyttende øye utstyr og følg produsentens anvisninger når du bruker en batterilader.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68341.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer