Slik feilsøker en Upstream Oxygen Sensor

En O2 sensor måler innholdet i avgassene som kommer ut av motoren. Disse typer sensorer er vanligvis koblet til katalysatoren eller eksossystemet for å måle hvor mange giftige stoffer blir sluppet ut fra motorens brennkammer. Selv om dette kan være nyttig for utslipp kontroll, kan det hindre ytelse av kjøretøyet hvis føleren svikter. Etter ca 100 000 miles, hvis motoren din har problemer med tomgang eller begynner feiltenning, kan det være på grunn av en dårlig oksygen sensor. Men du bør feilsøke problemet først før du bytter noe. Du trenger
Voltmeter
Jack
Jack står
Vis flere instruksjoner
en

Hev bilen på bukker om nødvendig. Jekk opp på forsiden jack punktet ligger bak radiatoren.
2

Trekk ut strømkontakten til O2 sensoren. Den oppstrøms oksygensensor er vanligvis funnet på eksosmanifold som er boltet til blokken ved. Det kan være så langt opp på eksos som den fordelingsrør som ligger i fronten av motoren under panseret. Sensoren ser ut som en plugg som stikker ut av eksosrør, og vil være den eneste pluggen settes inn i eksosanlegget.
3

Koble voltmeter til tilbakemeldinger wire og bakken på O2 sensor . Tilbakemeldingene ledning bly og jordledningen vil være synlig når du kobler fra fabrikken sele fra sensoren. Ledningene er hva fabrikken sele kobles til. Det vil være to ledninger. En vil være den tilbakemelding ledningen, vil de andre være i bakken. Den nøyaktige orientering av ledningene avhenger kjøretøyet. Du må ta kontakt med den aktuelle bilens manual.
4

Drei skiven på voltmeter til "millivolt".
5

Start motoren og la den varmes opp til normal driftstemperatur.
6

merke spenningen. Det bør bosette på omtrent 150 millivolt etter første oppstart. Rev motoren og sjekk voltmeter (du kan trenge en assistent for dette). Voltmeter lesing bør slippe øyeblikk som gassen åpnes, og da bør du lese litt høyere enn 150 millivolt når gassen tilbake til tomgang. Det bør til slutt slå seg tilbake til 150 millivolt. Hvis dette ikke skjer, så O2 sensor er dårlig og må byttes ut.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64194.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer