Hva er årsakene til høye CO nivåer i en 1993 Chevrolet Lumina?

Høy karbonmonoksid nivåer kan være forårsaket av en rekke årsaker, men generelt høye CO nivåer fra eksosen kan tilskrives og er et biprodukt av dårlig eller ufullstendig forbrenning. Dette kan være et resultat av for mye brennstoff eller for lite luft kommer inn i motoren. Alt drivstoff levering er kontroll av kjørecomputer gjemt under dashbordet, men flere sensorer kan føre datamaskinen til å levere for mye gass. Husk å unnlate en utslipp test kan virke veldig dårlig, men det betyr ikke nødvendigvis at det er noe alvorlig galt med bilen din, det betyr bare at det er å produsere et høyere utslipp enn den staten du bor i har ansett akseptabelt. Uansett om du ønsker å holde kjører 93 Chevy Lumina uavhengig av motoren konfigurasjonen må du senke karbonmonoksid bilen produserer. Air levering

Selv noe så enkelt som å hoppe over grunnleggende vedlikehold og unnlater å erstatte luftfilter kan føre til høyere enn akseptable CO nivåer. At luftfilter begrenser luft til motoren mens ECM flytter stadig den samme mengden drivstoff inn i motoren, skaper en rik blanding. Denne rike blanding fører til en ufullstendig forbrenning resulterer i en høyere produksjon av karbonmonoksid under forbrenningsprosessen. Bytt ut luftfilteret med et nytt, og sørge for at det ikke er noen andre begrensninger i luftslangen eller throttle body. Små dyr kan krype inn i motorene filterhuset og bygge reir tallet; forårsaker en begrensning og øke luft til drivstoff blanding for høy. Hvis du bor i et tynt befolket område eller din tur sitter i flere dager om gangen kan du legge til et lite stykke bred plass skjermen til innløpet av inntak boksen.
Engine Sensorer

manifold absolutt trykksensor eller MAP sensor leser trykk eller vakuum inne i inntaket manifold å hjelpe ECM vet hvor mye drivstoff til luft er faktisk nødvendig. Dersom MAP sensor er defekt eller videresending av en dårlig lesning, kan datamaskinen begynner å dumpe ekstra gass som ikke er nødvendig å heve CO nivåer. Det samme konseptet gjelder for gass stilling sensor. Du kan finne denne motsatte av hvor gassen kobling kobles til spjeldhus. Hvis TPS sender et høyt signal, kan datamaskinen feil 50% throttle for en faktisk inngang på 35% gjelder en stor mengde unødvendige gass.
Kjlevæsketemperatur sensor

kjølevæske temperatursensor er den sensoren som releer din motortemperatur til temperaturmåleren og til datamaskinen. Dersom dette systemet releene en lavere temperatur enn nøyaktig maskinen vil levere mer brennstoff til forbrenningskammeret, fordi en lavere temperatur krever mer brennstoff for riktig drift. Uten å være i stand til å bestemme en nøyaktig temperatur lesing maskinen vil naturligvis helle mot en rikere blanding for å unngå de høye temperaturer i forbindelse med en mager blanding. På den 3,1 liters motor sensoren befinner seg på baksiden av motoren ved den øvre plenum, på 3,4 liter er det på den fremre venstre side av motoren til venstre for eksosmanifolden og på den 2,2 liters motor det er på venstre side av motoren er festet til kjølevæsken utløpshuset. Du kan fjerne sensoren og visuelt inspisere den for noen å bygge opp og å rengjøre etter behov. Hvis det er mye buildup på sensoren bør du også utføre en kjølevæske skylle før neste utslipp test.
Oksygen sensorer

oksygen sensorer festet til eksosrør relé hvor mye oksygeninnhold er til overs etter forbrenningsprosessen. Den kjørecomputer vil bruke denne informasjonen til å justere hvor mye drivstoff til å levere. Dersom oksygen sensorer er feilaktig rapporterer en mager tilstand maskinen vil kompensere med mer drivstoff for å gjøre opp differansen og heve luft til drivstoff-forhold. En defekt sensor vil trolig føre til at datamaskinen belyse check engine lys, men i noen tilfeller datamaskinen ikke kan ta feil resultat. Til slutt en forhøyet nivå av karbonmonoksyd kan komme fra hvilken som helst en av disse sensorene eller et antall av dem til sammen. Det beste alternativet er å hente noen feilkoder lagret på datamaskinen som det første skrittet for å finne den viktigste kilden til forhøyede CO nivåer. Du kan være i stand til å finne en lokal deler butikk som har et utslipp sniffer for utleie til hjelpe deg å oppdage dine utslippsnivåer som du fullfører eventuelle reparasjoner.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68784.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer