Hva er Bruk årsakene til Tå på dekk?

Toe slitasje er en type slitasje mønster funnet på brukte dekk og vanligvis betyr enten en feiljustert eller slitt suspensjon. Selv om en viss mengde av tå - i eller ut - er ønskelig av innstillingen til styrekarakteristikk, kan en overdreven mengde føre til rask slitasje på dekkene, kjøretøy ustabilitet, dårlig håndtering og farlig ratt trekk. Toe Innstillinger

Alle suspensjoner har en viss tå ringes i. Dette avgjørende innstillingen definerer vinkelen på hjulene i forhold til den langsgående linjen av kabinettet. Hvis dekkene er vinklet inn mot hverandre, de er sagt å ha en "toe-in"-posisjon; ". Toe-out" dekk som peker utover ha Toe kan uttrykkes i enten grader feil av kjøretøy center-line eller av forskjellen i avstand mellom fronter av de to dekkene og steiler.
Toe Effekter

En innstilling på null-toe (hjulet pekte rett fram) gir minst mulig rullemotstand, best akselerasjon og toppfart. Grunnen til at biler har noen tå i det hele tatt, er at denne innstillingen påvirker dens lineære stabilitet og svinger agility. En svak toe-in (hjulene pekte i) vil gjøre bilen mer stabil i fart, men vil redusere styrerespons. Toe-out vinkel vil gjøre bilens styrerespons skarpere, men sørg for å gjøre det litt darty.
Component Bruk

Fordi toe inn eller ut fører til at dekk å flytte aldri så litt sidelengs, vil noen overdreven mengde føre til rask og ujevn slitasje på dekkene. Det er av denne grunn at tå må være snevert definert å vedlikeholde. Overflødig slitasje på tie-rod slutter, styring overføringer eller styrearm kan øke toe vinkel. Slitt bakre kontroll arm foringer kan ha samme effekt, men denne graden av slitasje er relativt sjeldne.
Slitasje mønstre

Toe-relaterte dekkslitasje er lett å kjenne igjen, som det er ganske tydelig sammenlignet med andre typer. Overdreven tå-out vil føre til en fjær slitemønster på innsiden av dekkets slitebane, for mye spissing vil slitasje på utsidene. Toe-relatert slitasje kan skilles fra camber-relaterte slitasje som det er på et mye jevnere vinkel og kan spres over halvparten av slitebanen på dekket. Dette står i kontrast med camber-slitasje, som vanligvis bare i et smalt område nær skulderen av dekket og brått forsvinner.
Reparasjon

Toe slitasje er nesten alltid forårsaket ved overdreven tå-ut, er som et resultat av slitte komponenter. Slitte foringer og komponenter må skiftes ut, men bøyde komponenter kan ofte bli hamret tilbake i form. Imidlertid bør bilen ha en grundig justering etter reparasjon bøyde komponenter, siden justeringsmerkene innstillingene ikke kan gå tilbake jevnt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64517.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer