Slik feilsøker topplokkets Lekkasjer

Topplokket fungerer som underlaget for ventil tog deler, inkludert vippearmer og sjakter, ventil fjærer, ventil stammer, push stenger og noen ganger kamaksel. Topplokket fungerer også som toppen av sylinderen forbrenningskammeret, holder begrenset eksos og kompresjonstrykk. Tetningen mellom motorblokken og topplokket består av et metall som er motstandsdyktig mot komprimering pakning varme og må være lekkasjesikre. Men kan noen pakninger slites med alderen, bli forurenset eller brenne av. Pakning svikt resulterer i dårlig motorytelse, overoppheting og andre symptomer. Du trenger
Vakuummåler
Compression tester
Socket sett og skiftenøkkel
Vis flere instruksjoner
en

Shift bilen i park eller nøytral og sett i nødbremsen. Løft panseret. Ha en assistent starte bilen for å heve den til normal driftstemperatur. Har assistent trykke ned gasspedalen flere ganger for å "rev" motoren mens du undersøke utslipp fra eksosrøret. Enhver hvit damp eller spy vann (eller vanndamp) avslutter enderøret angir at vann har kommet inn i forbrenningskammeret. Den mest sannsynlige kandidaten for feilen vil være en dårlig toppakning på et vann passasje sted.
2

Flytt til fronten på bilen, og med en kjølig motoren, ta ut radiatoren og reservoaret cap. Har en assistent starte bilen og bringe den opp til normal driftstemperatur. Fortell assistent til å svinge turtallet opp og ned. Undersøke innsiden av radiatoren og ekspansjonstanken. Hvis du ser noen bobler, gurgling eller vann skumming fra cap åpningen, betyr det forbrenningsgasser har krysset over til et vann passasje i toppakning.
3

Sjekk tilstanden på vannet (kjølevæske) på innsiden av radiatoren på filler halsen eller i overløp reservoaret. Hvis vannet ser grumsete eller mørk gul, forteller at du som en oljepassasje har krysset over til en vann jakke i toppakning. Noen ganger vannet vises skummende og har konsistensen av en milkshake.
4

ut om kjøretøyet har en temperaturmåler eller dash lys som indikerer en overoppheting. Hvis bilen går varm når fansen, vannpumpe, radiator og temperatur sender enheter fungere ordentlig, kan dette tyde på at blåst toppakning gassene har varmet opp et vann passasje.
5

Lytt etter unormale lyder kommer fra motorrommet som høres ut som "plapping" eller klapping lyder. Disse lydene skal skje med en økning i turtall. En kombinasjon hvesende-klapping støy betyr at en toppakning har trolig blåst nær forbrenningskammeret og forbrenningsgasser har rømt gjennom ytterkanten av pakningen.
6

titt på tilstanden på peilepinnen når du trekker den ut. Brunaktig hvit eller gul olje er et tegn på vann forurensning, noe som indikerer en pakning i oljepassasje har krysset over til en vann jakke i hodet eller blokk.
7

Hook et vakuum måle opp til en god motor vakuum kilde, for eksempel en slange på spjeldhus, distributør eller PCV ventil tilkobling. Se i bilens brukerhåndbok for riktig motor vakuum lesing. En unormal økning i vakuum kan indikere en dårlig pakning, suger i overkant luft.
8

Koble den viktigste spiral (høy spenning ledning) fra spolen eller spole pack. Fjern tennpluggene med riktig socket og skiftenøkkel. Sett en komprimering måleren passer inn i en sylinder på en gang. Har din assistent trekker motoren rundt syv eller åtte ganger så stopp. Registrere PSI avlesninger. Se i bilens brukerhåndbok for riktig lesing. Enhver sylinder lavere enn 30 PSI kan indikere en blåst toppakning. Kontroller pluggene etter at de har blitt fjernet etter tur. Se etter brun eller hvit skorpe på tennpluggen elektroder. Dette indikerer at vann har kommet inn i sylinderen gjennom toppakning eller gjennom en sprukket blokk eller hodet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65640.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer