1999 S-10 Tenning Problemer

Avanserte motorer har avanserte problemer, spesielt når de begynner å akkumulere års bruk. S-10 og GMC Sonoma tenningen systemer bruker en rekke sensorer, utløser mekanismer og spoler å holde alt knirkefritt, hver eneste en av disse komponentene, men er en mulig feilkilde. Heldigvis symptomer på svikt forbli ganske konsekvent, så å finne feilen er bare et spørsmål om å vite hva du skal se etter. S-10 Motor Basics

1999 S-10 kom med to ulike motorer valg: 2200 vortec fire-sylinder og 4,3-liters V-6. Når det gjelder tenning og bensininnsprøytning, disse motorene er på helt forskjellige planeter. Den 4,3-liters V-6 er en seks-sylindret utviklingen av Chevrolets 350 small-block, som trekkes litt tilbake til 1950-tallet, det bruker en slags ettermontering EFI system og en tradisjonell distributør, en rest av sine dager som en carbureted super- dyret. The 2200 er en mer moderne enhet, designet for elektronisk tenning fra begynnelsen. Som sådan, den bruker en rekke sensorer, en coil pack og en datamaskin å tenne tennpluggene.
Spoler

Elektrisk ledningsevne avtar med varme, og en ineffektiv dirigent produserer mer varme. Dette fører til en kaskade virkning av termisk oppbygging som starter når du fyre opp motoren og fortsetter til varme i spolen etterhvert overwhelms dens evne til å overføre energi. Den 4,3-liter 's distributør bruker en enkelt coil, akkurat som sin 350 stamfar, så en coil svikt vil resultere i flere misfires, og til slutt i motoren kveles. The 2200 er flere spiral pakker er usannsynlig å svikte samtidig, så en spole svikt vil vanligvis resultere i en ensylindret feiltenning som trolig vil bli verre jo lenger motoren går.

Utløsende systemfeil

Mens 4,3-liters gjør bruke en distributør, bruker den også en veivaksel og kamaksel posisjon sensor, akkurat som 2200. CPS er en magnetisk sensor, funksjonelt identisk med en gammel sveiv-trigger system, det fungerer som en super-nøyaktig turteller som forteller datamaskinen nøyaktig hvor veivaksel og kamaksel er plassert i sine rotasjoner. 2200 benytter sine CPS sensorer for å bestemme alle aspekter av timing og trigging, men 4,3-liter 's datamaskinen bruker dem først og fremst å justere timing og kontroll injektorer. Datamaskinen sender sin endrede signal til en tenner, som virker som et relé for å utløse tennspolen. Utløsende systemfeil vil typisk resultere i tilfeldige misfires, som fører opp til total systemsvikt, men en CPS svikt i enten motoren vil forstyrre innsprøytningssystem, så vel.
Plug Wire Failure

motsetning til senere coil-on-plug motorer, både av motorer av denne årgangen bruk tennplugg ledninger. Tennplugg ledninger, som spoler, både nedgang i effektivitet med varme og bygge mer varme med økt ineffektivitet. Etter hvert vil metallkjerne i pluggen ledning nedbrytes til det punktet at den elektrisiteten hopper gjennom isolasjonen og til nærmeste bakken eller tilstøtende plugg ledning. Dette gjelder særlig hvis isolasjonen i seg selv er tørre, sprukne og slitt. Tennpluggen feil vil nesten alltid resultere i en ensylindret feiltenning som kan eller ikke kan forekomme tilfeldig, alt avhenger av hvilken type feil. I tillegg kan kryss-ledning lysbuedannelse for tidlig tenne blandingen i og tilstøtende sylinder, noe som kan føre til slag eller ping. Den enkleste måten å diagnostisere plugg ledning svikt er å starte motoren, skru av lyset og se etter fyrverkeri under panseret ditt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68396.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer