Hvordan du ut om din bil er ikke justert

Riktig kjøretøy justering krever gjennomgang av tre ulike faktorer. Toe er måling av de ledende kantene av hjulene, enten pekte innover eller utover. Camber er måling av hjulene, sett fra fronten av kjøretøyet. Hvis hjulene lene inn på toppen mot motoren, har kjøretøyet negativ camber. Caster er i regi av pivot sett fra siden av bilen. Hvis pivot på bilen lener seg fremover eller bakover, er caster ut. Denne trinse er best og mer lett bestemmes av en laser guidet innretting maskin. Instruksjoner
visuell inspeksjon av Alignment
en

Pump opp dekkene på bilen til den foreslåtte dekktrykk. Anbefalt dekktrykk er på en plakat på førersiden dørkarmen på de fleste biler. Hvis bilen din ikke har denne plakat, ikke overstige 35 pounds per kvadrattomme på en personbil. Rett rattet på bilen.
2

Standing foran bilen, visualisere en rett linje ut på siden av bilen, gjennom hjulene. Gjør det samme visuell inspeksjon på den andre siden av bilen. Hvis hjulet på den ene side av bilen svinger innover eller ut over den andre siden, da tåen er ute av justering. Bad toe justering vil gjøre dekkene slites ut på den ene siden enn en annen side. Hvis hjulene snu dramatisk - 1 tommer eller mer inn eller ut - da bilen trenger en justering
3

visuelt hjulene på en vertikal omfang.. Hvis toppen av dekket lener seg innover eller utover alvorlig, så det camber er ute av justering. Dårlig camber justering kan føre til dekk å bære mer på en kant enn den andre kanten.
Road Testing Justering
4

Drive kjøretøyet på en vei som er glatt, og avtar ikke kraftig på fortauskanten. Den midterste kjørefelt av en motorvei eller tre-felts vei er vanligvis det beste stedet å utføre veien test.
5

Øk hastigheten til 35 km /h hvis du er på en bolig eller forstads tre-felts veg . Gjør dette bare hvis den ikke overskrider fartsgrensen, og trafikken er minimal. Øk hastigheten til 55 eller 60 km /h hvis du er på en motorvei, hvis den ikke overskrider fartsgrensen, og trafikken er minimal.
6

Slipp rattet for ikke lenger enn tre- sekunds mellomrom. Gjenta denne bevegelsen om to til tre ganger. Hvis bilen reiser litt eller kraftig til den ene siden, deretter har justeringen inspisert av en profesjonell.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64166.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer