Hvordan vet jeg når støt eller struts er dårlig på min bil?

Sjokk og struts er en del av bilens fjæring systemet. Suspensjonen systemet holder bilen fra spretter rundt som du kjører nedover veien. Bad sjokk eller struts ikke bare påvirke din evne til å ha en behagelig tur, men også din kjøresikkerhet. I ett trafikksikkerhet test i Sveits, tok et kjøretøy med marginale sjokk 21 flere føtter å stoppe enn en bil med gode støt. Det er et par tester du kan prøve hjemme for å fastslå om sjokk eller struts på bilen din er dårlig. Instruksjoner
en

gjennomføre en sprett test på bilen din. Med bilen av, trinn eller trykk ned på hvert hjørne av støtfangeren din, og deretter la gå. Hvis bilen din spretter mer enn en eller to ganger, er det en mulighet du trenger nye sjokk eller struts.
2

Sjekk for ujevn slitebanen slitasje på dekkene. Bad sjokk eller struts kan føre dekk til å sprette opp og ned forårsaker slitebanen å slites ujevnt.
3

ta bilen ut på en prøvetur. Ta hensyn til hvordan bilen håndterer når du kjører. Se å se om bilen lener seg på svinger eller spretter enn dips og på ujevne veier. Dette er tegn på dårlige sjokk eller struts.
4

Føl for å se om det er noen vibrasjoner eller trekk på rattet etter at du treffer et brak mens du kjører. Bad sjokk og dårlige lagrene på struts vil ikke myke støt, som fører til tilbakemeldinger gjennom rattet.
5

Watch for å se hvordan bilen reagerer når du bremser og når du akselererer. Hvis fronten av kjøretøyet dykk når du bremser og /eller bakenden dips når du akselererer, må du kanskje nye sjokk.
6

Har bilens fjæring systemet kontrolleres regelmessig. Du bør ha bæresystem inspisert etter 25000 miles og deretter hver 15 000 km etter det.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64778.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer