Automotive Dynamo Feilsøking

Alternators se mye av overgrep i sine korte liv, så det er neppe overraskende at dette er de nest vanligste erstattet elementer på en hvilken som helst motor. Høye temperaturer, vedvarende bruk og høyspent alle konspirerer for å ødelegge en dynamo. Heldigvis er de fleste utformet for å være (relativt) lett å diagnostisere og erstatte med jevne mellomrom, med noe mer enn de enkleste håndverktøy og utstyr. Kjøring

Det første tegnet på dynamo svikt er dimming frontlykter. Dette er normalt ikke merkbar under normale kjøreforhold, der dynamoen spinner fort nok til å produsere tilstrekkelig spenning. Frontlykter og interiør lys som blir dim på tomgang og få plutselig lysere når gassen er brukt er det første varsel om at dynamoen er på vei ut. En virkelig dårlig dynamo vil ofte føre til moderne elektronisk betjente målere å oppleve toppene i aktivitet. En temperatur eller turteller nål som tilfeldig skyter til toppen av måleren serverer merke til at dynamoen er innen en uke croaking.
P Hvis lysene er gjennomgående svak, og viser ingen forskjell i forhold til motorens turtall, så du kan har en kortsluttet ledning eller en enhet som stadig trekker overskuddskraft. Det betyr ikke nødvendigvis at dynamoen interne spenningsregulator er ikke dårlig, men er et tegn på at det er noe annet som skjer.
In-Car Testing

En forsøkt og true metode for testing for dynamo svikt er å koble fra batteriet når motoren er i gang. Hvis motoren dør dynamoen er dårlig. Men danner batteriet i mange moderne biler en integrert del av det elektriske anlegget, så noen frakobling kommer til å drepe motoren. Likevel vil det ikke skade bilen noe å prøve det, og teknikken er svært talende.
Voltage Testing

Den sikreste metoden for å sjekke en dynamo er med en enkel spenning tester. Disse testere kan være kjøpt fra noen auto deler butikken for $ 10 eller så, og vil definitivt fortelle historien. En analog måler vil fungere fint, men digital meter koster omtrent det samme og ofte utføre flere forskjellige funksjoner.

Fest svart (jord) tester ledningen til den negative batterikabelen, og trykk på den røde sonden enden til den positive utgang på baksiden av dynamoen. Den positive effekt på de fleste dynamoer er den største av ledninger som kommer ut av det og kan føre direkte til batteriet. Når bilen kjører, bør spenning være minst 13,5 volt på tomgang og bør pinne på 14,2 når motoren brummer. Spenninger utenfor disse parameterne signalisere en dårlig dynamo.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64542.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer