Slik feilsøker Power Brake Booster i en 2001 Dodge Ram 2500

The 2001 Dodge Ram var siste produksjonsår for redesignet Ram modell linje som først dukket opp i 1994. Den slanke og muskuløse styling utstrålte kraften i en stor rigg, og fortsatt er sporty og elegant. Fra 1994 til 2001, Dodge kontinuerlig forbedret på design, med 2001-modellen år ser en betydelig bedring i bremsesystemene i 2500 sub-modell. Blokkeringsfrie bremser ble standard, det samme gjorde to kalipere på skivebremser foran. Den store brems booster holdt seg på hjertet i systemet. Ram eiere kan lett lære å feilsøke makt brems booster drift selv ved å utføre noen enkle tester. Du trenger
Meat baster pære
Vacuum testtrykkmåler
Vis flere instruksjoner
en

Park Ram på et plant underlag og la motoren gå på tomgang. Hold nede bremsepedalen med en jevn, lett trykk og slå av motoren. Fortsett å holde bremsepedalen ned i et minutt eller så, og følger nøye med på eventuelle endringer i plasseringen av bremsepedalen. Hvis du føler pedalen stiger sakte og litt, betyr det at bremsen makt booster ikke holder vakuum (luft lekker inn i booster).
2

Pump på bremsepedalen et halvt dusin ganger for å avlaste noe vakuum fortsatt igjen i booster. Igjen, presse bremsepedalen ned og hold den der med jevn, lett trykk. Start motoren, og vær svært oppmerksom stillingen og følelsen av bremsepedalen. Bremsepedalen skal slippe ca 1/4 tommers så snart motoren starter, og pedal følelse bør endres fra en vanskelig følelse til en litt mykere følelse. Hvis dette ikke skjer, kan det bety at booster lekker og kan ikke holde vakuum, eller det kan bety at vakuumet fra motoren inntak manifold ikke blir ordentlig overført til booster.
3

La motoren gå på tomgang i noen minutter slik at vakuumet å stabilisere seg i booster. Ikke ta på bremsepedalen i løpet av denne tiden. Slå av motoren og umiddelbart pumpe bremsepedalen én gang. Vær spesielt oppmerksom på hvor bremsepedalen stopper. Pumpe bremsepedalen noen ganger, venter ett eller to sekunder mellom hver pumpe. Hver gang vær svært oppmerksom på hvor bremsepedalen stopper. Hvis booster fungerer som den skal, bør bremsepedalen stoppe på en litt høyere posisjon med hver pumpe. Hvis booster ikke holder et vakuum, så pedalen vil stoppe på en høy plassering på den første eller andre pumpen, og vil stoppe på samme høye posisjon med hver etterfølgende pumpe.
4

Parker lastebil og åpne panseret. Finn bremsekraft booster. Det er en rund, semi-kuppelformet komponent plassert på førersiden av motorrommet, montert på bakveggen i tråd med bremsepedalen inne. Det er en svart gummislange kobler booster til motoren inntak manifold. Spore gummislange tilbake fra booster til inntak manifold tilkobling og koble fra slangen. Dette gjøres ved hjelp av en tang for å fjerne festeklipsen og deretter trekke /vrir slangen på koplingen brystvorten. Nå forsøke å blåse luft inn i slangen. Hvis booster tilbakeslagsventil fungerer som den skal bør du ikke være i stand til å blåse luft inn i booster. Deretter kan du prøve å suge luft ut av booster. Hvis booster tilbakeslagsventil fungerer bør du være i stand til å suge en liten mengde luft ut av booster. Hvis du ikke ønsker å få leppene dine skitne, kan du vikle enden av slangen med Saran wrap, eller du kan bruke pære fra en kjøtt baster stedet for leppene.
5

Koble en brems vakuum testmåler brystvorten på motoren inntak manifold. Start motoren og la den gå på tomgang i et minutt eller så. Vakuummåleren bør lese 18 til 20 inches av vakuum. Hvis det er mindre, da motoren din trenger en tune-up. Hvis du ikke har et vakuum test gauge, så starter motoren og plassere fingeren over samlemuffen. Vakuumet skal føle seg fast og sterk.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/67904.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer