Bad Oxygen Sensor Symptomer på en TBI Motor

Alle personbiler produsert siden 1976 er utstyrt med en eller flere oksygen sensorer, uavhengig av om de er utstyrt med en forgasser, rett innsprøytning eller et TBI system. Disse sensorene gir en innebygd datamaskin for å overvåke motorens ytelse og foreta justeringer som er nødvendig for å holde motoren opererer innenfor et forhåndsbestemt sett av måleparametre. Når en oksygen sensor svikter er det noen mulige symptomer som kan forventes. Dårlig drivstofføkonomi

En sviktende O2 sensor er i stand til å skikkelig overvåke oksygennivået i eksosen produsert av motoren. Når sensoren til slutt svikter helt, er det ikke lenger sender et signal til kjøretøyets datamaskin. Dette fører til bilens datamaskin for å bytte til en åpen sløyfe-modus hvor en forhåndsprogrammert drivstoff blandingen er byttet ut med en beregnet basert på informasjon fra O2 sensoren. Dette open loop-modus lar fortsatt drift av kjøretøyet i tilfelle feil på utstyr, men også fører til for mye drivstoff som skal gis til motoren, noe som resulterer i et tap av drivstofføkonomi.
Høyere utslipp

O2 sensorer gradvis mister sin evne til å reagere på endringer i oksygennivået i eksosen som de gamle. Over tid, forurenser også bygge opp på sensorens flater, ytterligere nedverdigende ytelsen. Sluttresultatet er at sensoren sakte begynner å returnere et svakere signal til bilens integrerte datamaskinen, som til slutt fører til datamaskinen gjør feil justeringer av bilens drivstoff og luft. Dette fører til at forurensninger i eksosen å øke, noe som blir merkbar som høyere utslipp avlesninger når bilen er testet.
Stalling-Hesitation

En mislykket eller feil O2 sensor fører et kjøretøy integrerte datamaskinen for å gi feil drivstoff-luft-blandingen i motoren. Når for mye drivstoff som er levert til en motor på grunn av en defekt O2 sensor, kan den ekstra drivstoff føre til svært høye eksos temperaturer og overoppheting av katalysatoren. Dette overoppheting smelter materialet i katalysatoren, forårsaker en blokkering i eksosanlegget. Denne blokkeringen øker mottrykk i eksos-systemet og kan føre til steiling og nøling.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65227.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer